Helaas, vanaf 13 mei 2017 is Kolifleur gesloten! Maar er wordt gewerkt aan een Kolifleur Pop-Up shop in Studio Sarphaat in Amsterdam op 7 en 8 Oktober 2017. 

Een van m’n dochters attendeerde mij erop: Kolifleur in Amsterdam. Een conceptstore, ook met tweedehands. Waar merken verkocht worden zoals Isabel Marant, Acne, Jill Sander, Acne en COS. En waar je ook terecht kunt voor een leuk cadeau (ook voor jezelf): planten, notitieboekjes, keramiek, leren tassen, portemonnees en sieraden. Allemaal van jonge, Nederlandse ontwerpers. Zorgvuldig gekozen door eigenaresse Eva Koolen.

Tweedehands

Bij Kolifleur zijn niet alleen de nieuwe items zorgvuldig gekozen. Ook voor tweedehands kleding en schoenen wordt er, wat merken betreft, zorgvuldig te werk.voorkeur. Dit is de lijst met merken waar hun voorkeur naar uit gaat. Uiteraard kun je ook kleding inbrengen van deze merken. Je vindt er geen vintage kleding, maar uitsluitend kleding die niet ouder is dan 5 jaar. Tweedehands dus.

Een beetje geluk

Als je nou echt eens een opkikker voor je garderobe zoekt, moet je hier zeker eens binnenwandelen. Op de dag ik er voor het eerst kwam had ik geluk. Er hing een fantastische culotte van niemand minder dan Dries van Noten. In prachtige kleuren, een echte eyecatcher. Twijfelaar die ik af en toe ben, moest ik er toch even over nadenken, maar uiteindelijk heb ik ‘m wel gekocht. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik geloof dat ik ‘m zo ongeveer met alles uit m’n garderobe kan combineren. M’n moeder zou trots op me zijn!

 conceptstore Kolifleur in Amsterdam, de omweg waard

Kortom, een winkel waar je blij van wordt, ik in ieder geval wel!

Kolifleur
Frans Halsstraat 35
1072 BK Amsterdam

 

Ben je op zoek naar meer tweedehands- en vintage winkels, kijk dan even hier.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

Anderen bekeken ook:

Pin It on Pinterest