Puck & Hans nog één keer in de etalage

Toen en nu

Mode ontwerpers Puck & Hans. De ontwerpen van dit modeduo waren vernieuwend, modieus, tegelijkertijd tijdloos en op elkaar afgestemd. Ze openden hun eigen winkels, de eerste in 1967 Den Haag. Daarna volgden winkels in Amsterdam (1974) en Rotterdam. Ze verkochten er, naast hun eigen label, werk van een select groepje buitenlandse ontwerpers, zoals Kenzo en Yohji Yamamoto. Eind jaren negentig stopten zij met ontwerpen en werden de winkels gesloten.

Beroemde etalages

Niet alleen hun ontwerpen waren bijzonder. Vijfentwintig jaar lang hadden ze in hun winkel aan het Rokin. Daarvoor maakten ze de meest spectaculaire etalages: van een space landschap tot omgevallen Griekse zuilen. Echte eyecatchers, het publiek fietste er graag voor om.

Puck & Hans nog één keer in de etalage

Tentoonstelling

Deze zomer wil het Amsterdam Museum een tentoonstelling samenstellen over dit iconische modeduo. Puck&Hans nog één keer in de etalage. Met uitgedoste etalagepoppen, waanzinnige outfits, pruiken, uitbundige decors, en nog veel meer. Om dit te realiseren organiseert het Amsterdam Museum een crowdfunding. Wat zou het leuk zijn als Puck & Hans nog één keer groots kunnen uitpakken!

Ik ontmoet vaak vrouwen die in die tijd heel graag kleding kochten van Puck&Hans. Als ze erover vertellen beginnen hun ogen te glimmen.
Emma: “Ik spaarde ervoor om iets van Puck & Hans te kunnen kopen…” 

Henny: “Puck & Hans hadden zó’n mooie, uitgesproken lijn, die was ook voor mijn figuur perfect. Ik ben groot en heb geen maatje 38. In die tijd had je dan alleen keus uit ‘mutsenkleding’…’

Misschien heb je al gehoor gegeven aan de oproep om je ‘Puck&Hans original’ tijdelijk af te staan voor deze tentoonstelling. In dat geval is het natuurlijk helemaal leuk om je eigen item terug te zien in deze overzichts tentoonstelling.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

 

Anderen bekeken ook:

Pin It on Pinterest