Mooie, pakkende quotes, daar hou ik van. Zeker als ze over mode of stijl gaan. Mijn moeder zei altijd: ‘Eenvoud is het kenmerk van het ware’. Het is een zinnetje dat nog vaak in mijn gedachten is. De meest pakkende quotes schrijf ik op in een speciaal boekje, hieronder een aantal uit mijn verzameling. Bij sommige quotes denk ik meteen aan een van mijn ‘modellen’. Bij de eerste quote van Coco Chanel moet ik altijd aan Joyce Carpati denken. Een van de sterren uit de documentaire Advanced Style van Ari Seth Cohen. Ik heb haar ontmoet en gefotografeerd in New York. Want als je het over eenvoud en elegant hebt….

10 fashion quotes op een rij

Joyce Carpati |MisjaB.nl

 

* ‘Simplicity is the keynote of all true elegance’  ~ Coco Chanel

 

* ‘If your hair is done properly and you’re wearing good shoes, you can get away with anything’  ~ Iris Apfel

quotes | MisjaB.nl

 

* ‘True beauty in a woman is reflected in her soul’ – Audrey Hepburn

 

* ‘You don’t have to be born beautiful to be wildly attractive’ ~ Diane Vreeland

 

* ‘Beauty begins the moment you decide to be yourself’ ~ Coco Chanel

Coco Chanel | MisjaB.nl

* ‘Isn’t elegance forgetting what one is wearing?’ ~ Yves Saint Laurent

 

* ‘The most beautiful makeup of a woman is passion. But cosmetics are easier to buy’ ~ Yves Saint Laurent

 

* ‘One should either be a work of art or wear of work of art‘ ~ Oscar Wilde

Oscar Wilde | MisjaB.nl

*‘True style is not only timeless but also ageless’ ~ Jana Rousakov

 

* ‘When you don’t dress like anyone else, you don’t have to think like anyone else‘ ~ Iris Apfel

Deze quote van Iris Apfel is volgens mij helemaal van toepassing op Debra Rapoport. Zij is ook een van de sterren uit de documentaire Advanced Style. Ik liep Debra bijna letterlijk tegen het lijf op mijn tweede dag in New York. Debra is zeer creatief en maakt al haar hoeden, kleding en sieraden zelf. Meestal gebruikt ze hiervoor restmaterialen.

Quote Iris Apfel | MisjaB.nl

 

 

Ik ben benieuwd welke quote jou het meest aanspreekt. 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]