Miriam Slaats (1958) werkt als  kunstenaar en heeft haar eigen atelier in de binnenstad van Den Bosch. Ik zag op facebook een foto van Miriam met deze geweldige bril. Ik wist meteen dat ik deze dame graag wilde fotograferen. Dus: op naar Den Bosch!

10 vragen over stijl aan Miriam Slaats

 

10 vragen over stijl


Heb je een favoriete ontwerper?

Nee, eerlijk gezegd niet. Ik ben altijd op zoek naar de pareltjes van de verschillende collecties en van ontwerpers.

Wat is je geheim?


Ik heb gevoel voor verhoudingen en balans. En voor materiaal en stoffen. Dat zal ongetwijfeld ontwikkeld zijn door m’n werk als kunstenaar

Wat is je lievelings kledingstuk?


Dat is het jurkje dat ik vandaag aan heb. Het is van het merk Irie, ik heb het gekocht bij Pauw. Ik kan het op veel verschillende manieren dragen, zowel chique als casual. En ook als ik op reis ga, is het een heerlijke jurk om mee te nemen. De stof kreukt namelijk niet en ik kan het makkelijk combineren.

Hoe omschrijf je je stijl?


Als klassiek-sportief. Ik zorg altijd voor een eigen accent, vandaag met deze kettingen bijvoorbeeld.

Waar heb je het meest van?


Ik ben dol op accessoires. Denk aan tassen, sieraden, het liefst grote ringen en kettingen. En niet te vergeten: schoenen. De liefde voor schoenen heb ik van huis uit meegekregen. Mijn vader was schoenenontwerper van o.a. het merk Rockport

Je ziet mij nooit in..

In een jurkje of topje met spaghetti bandjes. Omdat ik het niet zo flatteus meer vind. Mijn armen zijn niet meer zo strak. Dat, in combinatie met mijn nogal stevige boezem, maakt dat het er bij mij niet zo goed uitziet qua verhoudingen. Dus ik kies voor andere opties als de zomer komt.

Volg je de mode?


Nee, ik volg de mode niet. Ik volg m’n eigen intuïtie daarin. Ik ga ook niet gericht winkelen, ik loop vaak per ongeluk tegen dingen aan. Ik besteed er ook niet veel tijd aan.

Waar slaag je altijd?

De appel valt niet ver van de boom: mijn broer ontwerpt ook schoenen: Grotesqueshoes. Bij hem slaag ik altijd voor schoenen. De laarsjes die ik vandaag draag zijn ook van hem.

def-laarsjeIMG_7568-kopie

Krijg je vaak complimenten?

Ja, er zijn vaak mensen die me een complimentje geven over m’n uiterlijk. De laatste tijd vaak over m’n bril. Dit ‘Iris Apfel’ montuur heb ik pas geleden gekocht bij Zien en Zijn in Hedel.

Tot slot: heb je tips en/of adviezen?

Jazeker, kijk vooral wat je staat en wat bij je past en niet wat in de mode is. Volg de mode niet klakkeloos!

 

Miriam heeft in 2022 een boekje uitgegeven: Paso a Paso