25 jaar Amsterdam Pride

Paul Derrez

25 jaar Amsterdam Pride

Ter gelegenheid van de 25e editie van Amsterdam Pride heeft sieraden ontwerper Paul Derrez drie verschillende kettingen gemaakt. De kleuren van de kettingen vormen samen de regenboog. Op verzoek van Paul fotografeer ik op straat mensen van alle leeftijden, die met trots een van deze kettingen willen dragen en daarmee laten ze zien dat ze de community een warm hart toedragen.

25 jaar Amsterdam Pride

Collectie CODA Apeldoorn @codaapeldoorn

Pride Power

Paul Derrez: “In 2021 bestaat Amsterdam Pride 25 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseerde Paul Derrez het project PRIDE POWER. Daarvoor nodigde hij mensen op straat in Amsterdam en Zandvoort uit een door hem gemaakte Regenboog ketting te dragen – en wel met trots. Fotografe MisjaB fotografeerde hen terwijl ze de ketting om hadden. De Regenboog ketting bestaat uit schakels in 25 verschillende kleuren die diversiteit uitstralen en samen een regenboog vormen. Hij is uitgevoerd in een korte, een medium en een lange versie.” 

Dit zijn foto’s uit de serie, met de drie verschillende kettingen. Er zijn 3 types: kort, medium en large. totale lengtes respectievelijk 55, 70 en 110 cm. Ze zijn laser gesneden,met de hand gematteerd, licht en flexibel en heel draagbaar.
Prijs € 240,- Mocht je belangstelling hebben voor een ketting kun je contact opnemen met Paul Derrez: mail@galerie-ra.nl of rechtstreeks kopen bij The Pool Jewelry, Grimburgwal 4 in Amsterdam. (Open wo-za van 12.00 tot 18.00 uur)

Collectie CODA Apeldoorn @codaapeldoorn

 

25 jaar Amsterdam Pride

Collectie CODA Apeldoorn @codaapeldoorn

Pride Power in het museum

We hebben meer dan 40 mensen gefotografeerd voor dit project en er is een boekje van gemaakt onder de naam: Pride Power.  Ik ben er trots op en ook op het feit dat het CODA museum in Apeldoorn de drie kettingen én de drie foto’s hirboven hebben aangekocht. De foto’s zijn er nu  – samen met de verschillende kettingen – te zien. Het boek is via Paul Derrez te bestellen: mail@galerie-ra.nl De prijs is € 18,00 (ex verzendkosten). De opbrengsten van dit Pride Power project gaan naar het COC, voor hun internationale werk, onder andere ter ondersteuning van LHBTIQ+ activisten.

 

Dit is niet de eerste keer dat Paul en ik samenwerken, ik maakte eerder op zijn verzoek een serie foto’s met verschillende sieraden.