25 jaar Amsterdam Pride

Paul Derrez

25 jaar Amsterdam Pride

Ter gelegenheid van de 25e editie van Amsterdam Pride heeft sieraden ontwerper Paul Derrez drie verschillende kettingen gemaakt. De kleuren van de kettingen vormen samen de regenboog. Op verzoek van Paul fotografeer ik op straat 25 mensen van alle leeftijden, die met trots een van deze kettingen willen dragen. Daarmee laten ze zien dat ze de community een warm hart toedragen. Dit jaar (2021) wordt er helaas –  ivm Covid – opnieuw geen GayPride georganiseerd. In plaats daarvan is er voor zaterdag 7 augustus een Pride Walk georganiseerd. Die wandeling begint om 11.00 uur vanaf het Martin Luther King Park in Amsterdam. Voor meer informatie: Amsterdam Gay Pride 2021. Tijdens die wandeling hoop ik ook weer verschillende mensen te fotograferen.

25 jaar Amsterdam Pride

Pride Power

“Dit jaar bestaat Amsterdam Pride 25 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseert Paul Derrez het project PRIDE POWER. 25 mensen worden spontaan op straat uitgenodigd de door hem gemaakte Rainbow chain met trots te dragen. De ketting is samengesteld uit 25 kleuren die diversiteit uitstralen en samen een regenboog vormen. Fotografe MisjaB fotografeerde hen in Amsterdam en Zandvoort.” Aldus de aankondiging van sieradenmaker Paul Derrez.

Het is heel fijn te merken dat mensen graag aan dit project willen meewerken, tot nu toe krijgen we alleen maar positieve reacties. Dit zijn de eerste foto’s uit de serie, met de drie verschillende kettingen. Mocht je belangstelling hebben voor een ketting: voor informatie hierover kun je contact opnemen met Paul: mail@galerie-ra.nl

 

25 jaar Amsterdam Pride

Inmiddels hebben we meer dan 40 mensen gefotografeerd en hebben besloten er een boekje van te laten maken. Zodra het verschijnt zal ik op mijn blog vermelden waar het te koop of te bestellen is. Het CODA museum in Apeldoorn heeft deze drie foto’s aangekocht. Binnenkort zijn ze er – samen met de verschillende kettingen – te zien.

Dit is niet de eerste keer dat Paul en ik samenwerken, ik maakte eerder een serie foto’s met verschillende sieraden.

Pin It on Pinterest

Share This