door: MisjaB

 

4 vrouwen, 4 blogs, 4 stijlen, alle 4 uit Haarlem

Haarlemse bloggers: 4 vrouwen, 4 stijlen

Haarlem is niet zo’n heel grote stad, ik vind het daarom best bijzonder dat deze stad 4, iéts oudere vrouwen kent, met allemaal hun eigen blog. Wij zijn: Anja, Sylvia, Greetje en Misja. Dat we elkaar gevonden hebben danken we natuurlijk aan social media, zoals Facebook en Instagram. We zien elkaar niet zo heel vaak, omdat zowel Sylvia als Anja (de beide dames rechts op de foto boven) een groot deel van het jaar in Singapore wonen. Greetje (met rok) en ik houden de boel in Haarlem ondertussen in de gaten. ’s Zomers lukt het meestal meerdere keren om met elkaar af te spreken en uitgebreid bij te praten.

Anja – Curly Traveller

Dit is Anja. Zij heeft als enige geen blog over mode of stijl, maar over reizen. Ze heeft inmiddels, samen met haar partner, heel veel van Azië gezien. Het reizen in combinatie met haar weelderige bos krullen leverde de naam Curly Traveller op. Op dit blog vertelt ze over hun reizen door landen als Vietnam, Japan en Korea. Met heel veel foto’s van mooie plekken, maar ook over bijzonder eten en van bijvoorbeeld de ‘street art’ die ze onderweg ziet. Als ze in Nederland is gaat schrijft ze ook over (nieuwe) musea, zoals onlangs over museum Voorlinden. Anja’s kledingstijl is het best te omschrijven als ‘boho’ of ‘Ibiza’. Ze houdt van kleur en van veel kleding, zodat ze goed kan combineren zoals op deze foto te zien is. Anja lijkt op deze foto een wat bedachtzaam type, maar vergis je niet. Als het even kan danst ze de sterren van de hemel als ’tango babe’.

Shirt: Tramontana
Broek: New Look
Schoenen zijn van een onbekend merk.
Zonnebril: H&M
Tas: Guess

4 vrouwen, 4 blogs, 4 stijlen, alle 4 uit Haarlem

Sylvia – 40Plusstyle

Sylvia woont en werkt ook vanuit Singapore. Zij heeft een succesvolle website 40Plusstyle ontwikkeld. 40Plusstyle helpt vrouwen om na hun 40e hun eigen stijl te ontwikkelen of aan te passen. Via deze site
geeft Sylvia styling advies en biedt workshops en cursussen aan. Ze bereikt daarmee heel veel vrouwen over de hele wereld. Tegelijkertijd verbindt ze de vrouwen door hen een platform op Facebook te geven waarop ze hun stijl kunnen delen. Omdat ze zelf heeft ervaren hoe je een succesvolle ondernemer wordt, heeft ze onlangs een nieuwe site gemaakt: 40+ entrepeneur. Een site voor 40+ vrouwen die plannen hebben om zelf een bedrijf te starten.

Top: Zara
Broek: Zara
Schoenen: Liliane
Zonnebril: Gobi

4 vrouwen, 4 blogs, 4 stijlen, alle 4 uit Haarlem

 

Greetje – No Fear of Fashion

De naam voor haar blog heeft ze uitstekend gekozen. Greetje is absoluut niet bang voor mode, ze koopt heel graag en vaak. Haar aankopen deelt ze iedere week met haar vele (buitenlandse) volgers op No Fear of Fashion. Ze deinst er niet voor terug om zichzelf op de hak te nemen als ze een miskoop heeft gedaan of om een ietwat mislukte foto te laten zien. Ze vraagt haar volgers ook vaak om advies over een nieuwe aankoop of een reactie als ze een nieuwe combinatie heeft bedacht uit haar uitgebreide garderobe. Ik vind het moeilijk haar stijl te omschrijven, ze houdt wel van een beetje chique maar ook van casual. Van ons vieren is zij het meest ‘lady-like’. Op de foto’s die op deze dag zijn gemaakt zie je dat ze een keer sneakers draagt én een keer pumps. Dat is dus de Greetje-mix. Op deze foto schijnt de zon op haar rok, ik vind het een heel toepasselijk beeld voor Greetje. Bij haar schijnt (bijna) altijd de zon!

Zonnebril: Dior
Blouse/shirt: Spijkers&Spijkers
Rok: Marella
Sneakers: Essentiel Antwerp
Hoge hakken: Sergio Rossi
Tas: vintage via Etsy.com

Haarlem

We volgen elkaar uiteraard het hele jaar, ook via social media. Maar het leukst en meest inspirerende is om elkaar in Haarlem te treffen. Om ideeën, plannen, adviezen en tips uit te wisselen. Voor mij is het ook heerlijk om dan foto’s te kunnen maken. Dit keer voor het eerst van ons vieren tegelijk. Met behulp van de zelfontspanner, dus zo af en toe moest ik even een sprintje trekken. Maar dat had ik er graag voor over. Want dit soort foto’s maken vind ik het leukst om te doen!

4 vrouwen, 4 blogs, 4 stijlen, alle 4 uit Haarlem

Photo shoot

Zou je een mooie serie ‘street style’ foto’s voor je blog/website of voor je instagram account willen hebben? Ik maak ze met plezier voor je! Behalve dat ik een goede fotograaf ben, heb ik ook een geoefend oog voor styling en (kleding) details tijdens de shoot. Mijn uurtarief is € 90,– (incl. BTW). Wil je foto’s van verschillende outfits, dan kunnen we in twee uur heel veel doen! Denk aan drie of misschien wel vier verschillende sets. Met steeds verschillende achtergronden. Daarnaast krijg je ook portretfoto’s en veel foto’s van (stijlvolle) details.

Een serie foto’s samen met je vriendin(nen), moeder, vader, partner, kind/kleinkind is natuurlijk ook mogelijk. In dat geval hebben we minder tijd nodig en is een uur vaak al voldoende. Heb je interesse? Ik hoor het graag en ben bereikbaar via: misjabeijers@gmail.com

 

Mijn blouse: Forte Forte
Bril: Andy Wolf via Blick Brillen
Broek: Scotch&Soda
Schoenen: PoesieVeneziane
Lange ketting en armbanden: Todays Vintage
Korte ketting: Wouters&Hendrix