door: MisjaB
5 Instagrammers die ik graag volg

Somber

Januari is meestal een wat sombere maand. Mistig, regenachtig, guur. ‘Blue Monday’ was dit jaar wel een heel erg donkere dag. Voor mij reden om een knalroze trui te dragen, dat hielp in ieder geval een beetje. Het is qua werk voor mij geen topmaand. Veel mensen dragen een dikke jas en zijn wat gehaaster vanwege de kou. Of ze proberen nog een béétje droog te blijven onder een paraplu. Gelijk hebben ze, maar ik vind het niet zo inspirerend. Ik weet onderhand dat het wel weer goed komt. Bij de eerste zonnige dag ziet het er voor mijn fotowerk ook meteen weer beter uit. Dus ik moet gewoon even geduld hebben.

Instagram

Gelukkig kan ik in deze periode wel op andere manieren inspiratie opdoen. Er is zoveel te zien op internet en met name op social media zoals Facebook, Pinterest en niet te vergeten op Instagram. Daar struin ik zelf graag rond. Beeld zegt tenslotte meer dan duizend woorden! Ik laat me graag inspireren door mannen of vrouwen die ook van kleding, stijl en mode houden. Het zijn er inmiddels heel veel, dus het is lastig kiezen. Dit zijn er om te beginnen 5 en we hebben iets gemeen: ze zijn allemaal net als ik, iéts ouder.

Accidental Icon

 

De vrouw achter deze naam is Lyn Slater (63). Zij woont in New York, is professor aan de universiteit van Fordham en werd per ongeluk een stijlicoon. Vanwege haar opvallende verschijning kreeg zij verschillende verzoeken om een blog te beginnen. Zij startte het blog Accidental Icon en hierop laat ze zien dat je op je mooist bent wanneer je je comfortabel voelt bij wat je draagt. Ze heeft oog voor mooie stoffen, opvallende sieraden en brillen. Lyn Slater draagt heel graag kleding van jonge en/of beginnende ontwerpers. Meestal trouwens in zwart, wit of grijs. Een enkele keer kiest ze iets heel kleurrijks.

Tessie Singson: ‘When fashion starts at 60+’

In Parijs ontmoette ik deze opvallend geklede dame, samen met haar zoon, winkelend bij het warenhuis Merci. Ze was er even op bezoek tijdens de FashionWeek. Bij toeval kwam ik er bij thuiskomst achter dat haar naam Tessie Singson is en dat ze ook actief is op instagram,

Snelle street style kiekjes tijdens Paris Fashion Week

Parijs 2017

Ze is er te vinden onder de naam Lolaandrogynous. De naam maakt meteen duidelijk waar haar kledingvoorkeur naar uitgaat. Ze blijkt trouwens nóg een account te hebben. Daarop biedt ze haar ‘schatten’, zoals ze het zelf noemt, te koop aan. Ook zeker de moeite waard om af en toe even rond te snuffelen.

Ana Gimeno

Ze is in Spanje geboren, maar woont in MIlaan: Ana Gimeno Ik blijk haar zowel in Milaan als in Parijs te hebben gefotografeerd tijdens de Fashion Week. Ze adviseert ontwerpers over merchandising en styling. Dat doet ze voor merken als Dries Van Noten en Brunello Cucinelli, die haar vijftien jaar geleden naar Milaan bracht. Ik zag haar in Parijs voorafgaand aan de show van Dries van Noten. Haar kledingstijl vind ik heel inspirerend!

Tziporah Salomon

tziporah

Een bekend stijl icoon uit New York is Tziporah Salomon. Zij is heel vaak gefotografeerd door de inmiddels overleden, legendarische straatfotograaf Bill Cunningham. Ook is zij een van de ‘Advanced Style’ vrouwen uit de gelijknamige documentaire van Ari Seth Cohen. Daarin vertelde ze dat ze er soms heel lang over doet voordat ze bepaalde kledingstukken zo kan stylen om het ‘plaatje’ dat zij voor ogen heeft perfect te maken.Helaas was ze net een paar dagen de stad uit toen ik een paar jaar geleden in New York was. Ze staat dus nog op m’n ‘bucket list’ om te fotograferen.

Richard Aloisio: ‘Hey, a little more colour can’t hurt!

Aloyso

Laten we de mannen niet vergeten. Er zijn genoeg goed geklede en gesoigneerde types te vinden. Maar tijdens zo’n sombere januari maand knallen de foto’s van deze man er echt uit: Aloisio.ricky. Daarom hoort hij ook in deze top 5. In zijn intro op instagram staat: “Hey, a little more colour can’t hurt!’ Hij werkte tot voor kort als art director van The New York Times. Nu alleen nog als personal stylist. Een dagje met hem winkelen zou leuk zijn…

 

Heb je ook één of meer favoriete Instagrammers, laat het ons weten!

Je kunt mij trouwens ook volgen op Instagram