door: MisjaB

5 Tips om nog beter je slag te slaan tijdens de sale

Het is weer tijd voor de sale. Een mooie gelegenheid om je garderobe aan te vullen met iets wat je al een tijd in gedachten hebt. Of je laten verrassen door het aanbod in de winkels. Het is zo verleidelijk omdat de prijzen ineens zoveel aantrekkelijker zijn. Iets heel moois vinden waar je niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen, dat willen we allemaal graag. Maar er zijn ook een paar valkuilen, daarom hieronder een paar tips om miskopen te voorkomen.

 

Tip nummer 1: winkel in je mooiste outfit

Deze tip kreeg ik van imago en kleding adviseur Lida Thiry:

“Draag als je gaat shoppen iets waar je je heel plezierig in voelt. Dan is het moeilijk om iets te kopen dat nóg leuker is. Als je je ‘niet zo leuke jurk’ aan hebt vind je alles wat je aantrekt super mooi!!!”
Deze tip is waardevol, of je nou gaat winkelen of voor iets anders de deur uit gaat. Maar als je gaat winkelen werkt het zéker is mijn ervaring.

 

5 Tips om nog beter je slag te slaan tijdens de sale

2 wensenlijstje

Maak voordat je gaat winkelen een lijst(je) met dingen die je echt graag wilt. Bijvoorbeeld een wit overhemd of een geruite broek of… Hou je vast aan dit wensenlijstje, anders kom je thuis met iets dat leuk of mooi of alleen maar een koopje is. Maar heb je nog steeds niet de ultieme geruite broek die je al zo lang wilt.

3 de maat

De maat die in de kleding staat is niet zo belangrijk, elk merk valt namelijk anders. Het belangrijkste is dat het goed past op het moment dat je het aanschaft. Koop geen kleding in de verwachting dat je binnenkort wel weer iets zult afvallen (of aankomen). Niemand behalve jij weet welke maat je draagt, het labeltje hangt niet aan de buitenkant. Schoenen moeten trouwens ook meteen passen. Als ze in de winkel knellen, wordt het thuis meestal niet beter. Naar deze schoenen van Jil Sander had ik al een tijdje verlekkerd gekeken. Toen ze tijdens de vorige uitverkoop werden aangeboden, sloeg ik dan ook m’n slag. In de winkel merkte ik al dat de linker niet zo lekker zat, ik glipt er steeds een beetje uit tijdens het lopen. Maar verliefd als ik was dacht ik: “Dat los ik thuis wel op”. Niet dus, hij zit nog steeds niet lekker, ook niet met een extra plakkertje op de hiel. Iemand nog een gouden tip?

4 kan ik het combineren

Bedenk ter plekke of je de nieuwe aanwinst kunt combineren met andere kledingstukken. Denk ook welke schoenen of jas je erbij wilt en kunt dragen. Als je dat niet doet, moet je er toch weer iets anders bijkopen. Dan valt het koopje tijdens de sale toch duurder uit dan je dacht.

5 Tips om nog beter je slag te slaan tijdens de sale

5 eerlijk zijn

Kijk kritisch naar jezelf in de passpiegel. Meestal zie je meteen of iets je heel goed staat, of het ‘iets met je doet’. Is het ook echt een aanwinst voor je garderobe? Of heb je eigenlijk al zoiets in de kast hangen. Bedenk of het echt iets toevoegt.

Mijn verlanglijstje

En ik? Ik ga tijdens deze sale op zoek naar een mooie handtas. Die staat al een tijdje op m’n verlanglijstje. Niet zo’n kleine clutch als deze, hoe leuk ik deze ook vind. Maar een serieuze tas waar het een en ander in past. En die ik natuurlijk bij heel veel kan combineren. Ik ben benieuwd of ik slaag.

 

5 Tips om nog beter je slag te slaan tijdens de sale

 

Pin It on Pinterest

Share This