5 Tips om te onthouden

Volgens mij kun je nooit genoeg tips krijgen. Ik vind het in ieder geval altijd heerlijk om ze te krijgen en doe er m’n voordeel mee. Ik vraag er meestal ook naar als ik vrouwen gefotografeerd heb. Ik deel ze graag.

Houding

5 Tips om te onthouden

Corrien Pels heeft ook als mannequin gewerkt. Ze heeft nog steeds een prachtige houding, om jaloers op te worden. Haar gouden tip: “‘Voor elke figuur en type is er wel een gouden tip. Maar het allerbelangrijkste is: ‘Wees trots en loop rechtop’.” Ze heeft helemaal gelijk, ik moet er vaak aan denken als ik met m’n camera loop. Ik heb dan de neiging een beetje gebukt door het leven te gaan. Maar….ik doe m’n best Corrien!

Krachtige look

5 tips om te onthouden

De tip van Francine Heirbaut: “Van pure schoonheid moeten wij, zestigplussers, het niet meer hebben, wel van een krachtige look. Ik hou niet van ‘greige’ 60 plussers, laat jezelf zien!”

Basis

5 tips om te onthouden

Carla Palermo, eigenaar van een winkel in tweedehands en vintage kleding en accessoires in Amsterdam: “Ik ga altijd uit van een basisstuk, de rest volgt dan vanzelf. Met een vestje of gilet kun je op veel verschillende manieren combineren. En natuurlijk met accessoires. Het belangrijkste is dat wat je uitstraalt. Dus al je je lekker voelt in een kledingstuk, dan straal je dat uit.”

Mode

5 tips om te onthouden

Kunstenaar Miriam Slaats: “Mijn gouden tip: kijk vooral wat je staat en wat bij je past en niet wat in de mode is. Volg de mode niet klakkeloos!”

Combineren

5 tips om te onthouden

Tenslotte mijn tip, die ik van mijn moeder heb meegekregen. Toen ik een jaar of 14 was kreeg ik voor het eerst geld om zelf een nieuw blousje of truitje te kopen. Mét haar gouden tip: “Als je iets leuks ziet, denk er dan aan waar je het mee kunt combineren.” Ze heeft het de jaren daarna nog verschillende keren herhaald, dus dat zinnetje hoor ik nog steeds als ik iets moois zie en graag wil hebben. Ik vind het een gouden tip!

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.[mc4wp_form id=”19136″]