5-tips-topvisagist| MisjaB.nl

Filmpje

Voor een filmpje over visagie voor Your Personal Shopper TV ben ik onlangs opgemaakt door top visagist Marion Willemsen. Marion werkt al heel lang (19 jaar) voor Stage Entertainment en heeft daardoor al heel wat musicalsterren voorzien van de juiste make-up. Denk aan The Lion King, Beauty and the Beast en momenteel The Bodyguard. Daarnaast werkt ze als freelancer voor TV, series zoals Flikken Maastricht, maar werkt ook mee aan filmopnames, o.a. Komt vrouw bij de dokter en Alles is Liefde. Momenteel zit ze in het visagie team van de Franse film Gangsterdam, die in Nederland wordt opgenomen (met o.a.Rutger Hauer). Wat een eer om door haar te worden opgemaakt! Een top visagist, die, en passant, zulke goeie tips geeft die ik graag met je wil delen. Het resultaat van de nieuwe make-up volgt later.

5-tips-top visagistIMG_2462-

1. Koop altijd twee kleuren foundation.

Een gezicht heeft meerdere tinten. Bovendien verandert de tint van je huid tijdens de seizoenen. In januari lijkt je huid grauwer dan in de zomer. Met die twee tinten foundation kun je het hele jaar mengen. Je zet van elke tint een puntje op de rug van je hand, je mengt het vervolgens met een kwast. Het mooiste resultaat krijg je ook als je het met een kwast aanbrengt. Je werkt daarmee van binnen naar buiten. Dus beginnen in het midden. Kwasten kun je overigens makkelijk schoon maken in een badje met water en een beetje baby shampoo, even liggend laten drogen.

2. Hoe weet ik wat de juiste tint voor mij is?

Dat kun je makkelijk testen aan de zijkant van je gezicht, op het stukje van je wang naar je kin. Als je daar een streepje zet met de foundation en je ziet het niet, heb je de juiste kleur te pakken. Op het moment dat het bruiner is dan je huidtint, is het te donker. Foundation die je opbrengt moet dezelfde kleur hebben als je huid of zelfs iets lichter zijn. Wat ook belangrijk is: vrouwen die iéts ouder zijn, moeten vooral een transparante foundation gebruiken, dus geen dikke!

5-tips-top visagistIMG_2466-JPG

3. Waar moet ik op letten als ik oogschaduw of rouge koop?

Oogschaduw in poedervorm moet niet te los zijn, het moet compact zijn. Alleen die poeder blijft goed op je ooglid zitten. Je kunt het makkelijk (in de winkel) testen: doe een beetje poeder op een kwast, als je er vervolgens voorzichtig op blaast, moet het goed op de kwast blijven zitten. Dat geldt trouwens ook voor rouge, die moet ook niet te poederig zijn. Voor je het opbrengt kun je de rug van je hand gebruiken om eerst het overtollige poeder van de kwast te halen of blaas het ervan af.

5-tips-top visagistIMG_2478-

 

4. Wat is een goed oogpotlood?

Een oogpotlood moet in ieder geval waterproof zijn. Een streepje met zo’n potloodje kun je meteen vervagen (met bijvoorbeeld een wattenstaafje). Met een waterproof potlood voorkom je het uitlopen, het blijft goed zitten. Heel geschikt voor iéts oudere vrouwen, die vaker een beetje last hebben van tranende ogen.

 

5. Welke tips heb je voor wenkbrauwen?

Wenkbrauwen zijn het belangrijkste deel van een gezicht. Ze bepalen de uitstraling en het karakter van een gezicht. Het is dus zaak die goed te verzorgen. Wenkbrauwen moeten beginnen op het punt dat loodrecht boven je binnenste ooghoek staat. Ik gebruik de laatste tijd Diva Derme, het is een poeder dat je opbrengt met een bijbehorend kwastje. Je kunt daar makkelijk mee werken en korte ‘streepjes’ aanbrengen tussen je eigen haartjes. Je kunt natuurlijk ook een wenkrauw potlood gebruiken, maar dat moet wel keihard zijn. Een zacht potlood is te vet. Voor het in model houden gebruik je vervolgens een gel. Als de wenkbrauwen mooi zijn verzorgd, zie je de ogen van iemand beter!

 5tips topvisagist

Je kunt je hier ook aanmelden voor een styling of visagie sessie bij Your Personal Shopper.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]