5 Tips voor de Sale

Het is weer tijd voor de sale. Tenminste, zodra de winkels weer open zijn na deze lockdown (januari 2022). Maar ook als je online je slag wilt slaan is het goed om bewust te kopen tijdens een uitverkoop. Het is een mooie gelegenheid om je garderobe aan te vullen met iets wat je al een tijd in gedachten hebt. Of je te laten verrassen door het aanbod. Het is natuurlijk heel verleidelijk omdat de prijzen ineens zoveel aantrekkelijker zijn. Iets heel moois vinden waar je niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen, dat willen we allemaal graag. Maar er zijn ook een paar valkuilen, daarom hieronder een paar tips om miskopen te voorkomen.

Tip nummer 1: winkel in je mooiste outfit

Deze tip kreeg ik van imago en kleding adviseur Lida Thiry:

“Draag als je gaat shoppen iets waar je je heel plezierig in voelt. Dan is het moeilijk om iets te kopen dat nóg leuker is. Als je je ‘niet zo leuke jurk’ aan hebt vind je alles wat je aantrekt super mooi!!!”
Deze tip is waardevol, of je nou gaat winkelen of voor iets anders de deur uit gaat. Maar als je gaat winkelen werkt het zéker is mijn ervaring. Als aanvulling hierop stuurde een lezer onderstaande toevoeging:

Deze tip vind ik te overwegen goed, maar zorg er dan wel voor dat je je outfit snel en gemakkelijk aan en uit kan trekken, bv ook je schoenen! Kies een outfit in 2 delen – een boven- en onderstuk met eventueel met een hemdje onder je bloes. Zodat je niet altijd naar het (drukke) pashokje hoeft ,maar iets midden in de winkel kan aantrekken. Ook kledij die effen en redelijk neutraal is vind ik handig, zodat je goed kan combineren en niet gehinderd wordt door een motief!”

 

 

5 Tips voor de Sale

2 wensenlijstje

Maak voordat je gaat winkelen een lijst(je) met dingen die je echt graag wilt. Bijvoorbeeld een wit overhemd of een geruite broek of… Hou je vast aan dit wensenlijstje, anders kom je thuis met iets dat leuk of mooi of alleen maar een koopje is. Maar heb je nog steeds niet de ultieme geruite broek die je al zo lang wilt. Als je iets bepaalds zoekt om te combineren bij bijvoorbeeld een jasje, broek of rok. Doe dat kledingstuk dan aan of neem het in ieder geval mee naar de winkel. Zodat je meteen kunt zien of het een goeie combi is,

3 de maat

De maat die in de kleding staat is niet zo belangrijk, elk merk valt namelijk anders. Het belangrijkste is dat het goed past op het moment dat je het aanschaft. Koop geen kleding in de verwachting dat je binnenkort wel weer iets zult afvallen (of aankomen). Niemand behalve jij weet welke maat je draagt, het labeltje hangt niet aan de buitenkant. Schoenen moeten trouwens ook meteen passen. Bedenk dat als ze in de winkel knellen, het thuis meestal niet beter wordt. Ik spreek uit ervaring!  Online schoenen kopen kan natuurlijk, maar dan is het wel handig dat je al eerder een model van dat bepaalde merk hebt gehad. Zodat je weet welke maat je moet hebben. Omdat je afgeprijsde artikelen meestal niet kunt retourneren.

4 kan ik het combineren

Misschien – voor mij in ieder geval wel –  een van de belangrijkste reden om iets al of niet te kopen. Bedenk ter plekke of je de nieuwe aanwinst kunt combineren met andere kledingstukken. Denk ook welke schoenen of jas je erbij wilt en kunt dragen. Als je dat niet doet, moet je er toch weer iets anders bijkopen. Dan valt het koopje tijdens de sale toch duurder uit dan je dacht.

5 Tips voor de Sale

5 eerlijk zijn

Kijk kritisch naar jezelf in de passpiegel. Meestal zie je meteen of iets je heel goed staat, of het ‘iets met je doet’. Is het ook echt een aanwinst voor je garderobe of heb je eigenlijk al zoiets in de kast hangen? Bedenk of het echt iets toevoegt. Of dat het alleen interessant is omdat het is afgeprijsd.

5 Tips voor de Sale

Mijn verlanglijstje

En ik? De rode broek van Céline op deze foto vind ik geweldig! Maar de foto maakte ik al een paar jaar geleden, dus het zal lastig worden om deze te scoren. Maar wie weet kom ik iets dergelijks tegen. Ik ga tijdens deze sale in ieder geval op zoek naar een mooie trui of een vest. Zo’n behaaglijk geval, gemaakt van mooi materiaal. De kleur staat nog niet vast, maar ter inspiratie ga ik nog eens kijken naar de video van de show van de herfst/winter collectie Valentino. Ik heb tenslotte nog even tijd, het duurt nog even voor de winkels weer open zijn. Ik hoop in ieder geval van harte – ook voor de winkeliers – dat we medio januari 2022 weer fysiek kunnen winkelen.

 

Pin It on Pinterest

Share This