5 tips waar je iets aan hebt

Tips om te onthouden

Als ik mensen gefotografeerd heb vraag ik vaak nog even naar hun allerbeste tip. Vaak zijn het tips die ik zelf ook goed kan gebruiken. Ik deel ze graag, hier zijn de eerste 5:

5 tips waar je iets aan hebt

Vakil Eelman is behalve yogalerares ook professioneel (foto)model. Fotograferen vind ik heel erg leuk om te doen, maar gefotografeerd worden is een ander verhaal. Dus ik vroeg haar om de gouden tip om dit op te lossen.

Vakil:

Diep ademhalen en denken ‘Ik mag er zijn’

Als ik nu eens gefotografeerd word moet ik altijd aan haar denken,het werkt.

5 tips waar je iets aan hebt

Renée van den Berg Tap:

Doe maar niet altijd gewoon, kies eens iets heel anders en durf! Denk ook vooral niet dat je snel overdressed bent.

5 tips waar je iets aan hebt

Milou van Rossum: De tip van Milou heb ik ook ter harte genomen, inclusief roze lipstick! Maar af en toe rode lipstick vind ik ook nog steeds leuk. Voor deze foto heeft visagiste Marion Willemsen mij opgemaakt.

Ik vind dat veel vijftigplussers zich steeds beter kleden, en ook het haar is meestal in dik in orde. Het enige dat soms een beetje achterblijft is make-up, en dat is zonde. Vrouwen hebben volgens mij de neiging zich te hechten aan kleuren en producten, maar make-up is natuurlijk ook onderhevig aan mode. Bovendien verandert je gezicht natuurlijk door de jaren heen, en dingen die je als twintiger en dertiger mooi maakten, kunnen op gegeven moment te hard worden. Ik was vroeger dol op felrode lippenstift, maar dat doet nu niks meer voor me, terwijl het bij mijn tienerdochter geweldig staat. Mijn tip is om je eens in de paar jaar professioneel te laten opmaken, het liefst door een visagist die er niet op uit is je zoveel mogelijk producten aan te smeren.

Sommige vrouwen kiezen uitsluitend voor rode lipstick en het staat ze heel goed. Hiervoor geldt ook: doe vooral waar je je lekker bij voelt. Bij mij hangt het af van de dag, als ik er vermoeid uitzie hou ik het bij roze. Zoniet, draag ik graag rode lipstick!

5 tips waar je iets aan hebt

Erica Pach:

Als je een leuke (nieuwe) combinatie hebt bedacht, maak er dan even een fotootje van. Op die manier kun je het makkelijk ‘onthouden’.

Ella Koopman:

 5 tips waar je iets aan hebt

Neem een verrijdbare spiegel, zodat je je achterkant ook goed kunt bekijken voordat je de deur uitloopt.

Thysa

Thysa Witteveen:

Kleur en pasvorm van kleding moeten allebei kloppen. En, op schoenen moet je kunnen lopen!

 

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This