50+ influencers in de belangstelling

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor 50plussers die als influencer actief zijn op social media en dan met name op Instagram. Voor Bureau vijftig , een strategie bureau dat zich heeft toegelegd op deze doelgroep, schreef Kirsten de Jong een artikel met aandacht voor 10 Nederlandse influencers. Niet alleen op het gebied van mode, maar ook bijvoorbeeld Yvette van Boven die met haar kookkunsten aan de weg timmert. En Humberto Tan, die naast zijn werk als presentator fotografeert als hobby. Tot mijn verrassing maak ik onderdeel uit van dit illustere gezelschap.

Kirsten de Jong: “….Maar er zijn ook heel veel oudere influencers die (nog) geen celebrity-status hebben en behoren tot de nichemarkt van Instagram. Deze nano-influencers (tot 5.000 volgers) en micro-influencers (5.000-10.000 volgers) kennen veel aanzien doordat ze worden gezien als eerlijk en betrouwbaar.

NANO- EN MIRCO-INFLUENCERS
Nano-influencers staan aan het begin van hun carrière en vinden het leuk om hobbymatig hun passies en ervaringen te delen. Zij blinken uit in interactie, mede door een kleine, krachtige fanbase.” 

Zelf hoor ik ondertussen bij de groep micro-influencers (met bijna 12.000 volgers). Ze worden volgens De Jong gezien als eerlijk en betrouwbaar. Dat is in ieder geval wat ik wil uitstralen op Instagram en ook op dit blog. Ik wil graag onafhankelijk blijven en mijn eigen pad blijven volgen.

Hier kun je het hele artikel lezen.

Woman and Home

De belangstelling voor influencers beperkt zich niet tot Nederland. Onlangs werd ik benaderd door het Engelse tijdschrift Woman and Home om mee te werken. Zij kozen 8 vrouwen met een eigen stijl – streetstyle – om in het zonnetje te zetten. Vrouwen van verschillende leeftijden tussen de 46 en 79. Iedereen vindt het natuurlijk heel erg leuk om gezien te worden, ik dus ook. Ter inspiratie hieronder alle linkjes naar de IG accounts van de verschillende vrouwen.

Anna Cascarina (47)
Kim Mitchell (51)
Clare Watkins (45)
Yvonne Aeberhard Stutz (56)
Jemma Cotterrell (45)
Simone Adams (53)
Monika (50)
MisjaB (69)

It’s all about You

 

Ben je op zoek naar nog meer Instagrammers ter inspiratie? Neem hier dan even een kijkje en hier