9 vragen over stijl aan Monica

Monica Visser (1956) woont in Rotterdam. Zij werkte als curator bij een galerie, maar is op het moment dat ik haar spreek ‘in between jobs’ en op zoek naar een nieuwe uitdaging. Monica weet heel goed wat haar staat en slaagt er daarom heel goed in om mooie kleding en/of schoenen via internet te bemachtigen. Aan haar stel ik 9 vragen over haar stijl.

“Ik heb denk ik wel 80 paar schoenen…”

 

9 vragen stijl Monica | MisjaB.nl

 

Wie is je stijlicoon?
Jacky Kennedy stond heel lang bovenaan, maar Victoria Beckham is daar inmiddels bijgekomen

Heb je een favoriete ontwerper?
Alber Elbaz, de ontwerper die jarenlang (2001 – 2015) als creatief directeur voor Lanvin heeft gewerkt

Hoe is jouw eigen stijl ontstaan?
Mijn moeder was een creatieve vrouw, mijn vader werkte als fotograaf. Bovendien namen zij mij van jongs af aan mee naar antiekbeurzen. Dat is toch van invloed op je smaak en -ontwikkeling. Ik heb het dus van huis uit meegkeregen.

Waar heb je het meest van?
Ik ben gek op jurken. Deze jurk is de ’tulpenjurk’ van Marni. Ik heb deze jurk via internet gekocht (vintage). Maar ik heb ook veel schoenen, ik denk dat ik zo’n 70 of 80 paar in m’n kast heb. De schoenen die ik vandaag draag zijn trouwens van Marc Jacobs.

Hoe weet je dat wat je (vintage) koopt de goede maat is en dat het model je bovendien staat?
Zo langzamerhand weet ik wel wat me staat en waar ik op moet letten i.v.m. mijn  figuur en kledingmaat.
9 vragen stijl Monica | MisjaB.nl

Je ziet mijn nooit in…
Ik denk dat dat een joggingpak is, dat is wel het laatste wat ik zou dragen, daar zie je me dus niet in.

Besteed je veel tijd aan het kopen?
Ja, ik snuffel heel graag. In winkels, maar ook op markten of in tweedehands- en vintage winkels. Ik vind dat heel ontspannend. En via het internet koop ik ook geregled. Mijn laatste aankoop is een vintage Chanel leesbrilletje, met een pareltje.

Waar slaag je altijd?
Bij Wendela van Dijk in Rotterdam kan ik altijd wel iets moois vinden. Maar laat mij los op een markt of in tweedehands winkels en ik kom ook met iets thuis. Het heeft namelijk niet altijd met geld te maken om iets moois te vinden.

9 vragen stijl Monica | MisjaB.nl

 

Heb je een gouden tip?
Jazeker, besteed meer tijd aan jezelf en verwen jezelf met mooie spullen!

 

MonicaIMG_3695 Monica

Monica: “Deze jas is een vintage exemplaar van Yves Saint Laurent en heb ik cadeau gekregen van m’n pleegmoeder. Zij heeft altijd gewerkt als journaliste en wordt binnenkort 80. Met haar heb ik een sterke band, ook wat kleding betreft. De tas is ook een vintage exemplaar van Valentino.”