Alies: "Ik draag eigenlijk altijd zwart"

Altijd zwart

Alies Strampel (1966) woont in Heerenveen, maar is met enige regelmaat in Haarlem. Haar dochter Robin runt er sinds kort haar eigen winkel – Paragons  – een winkel met tweedehands designer kleding voor vrouwen en mannen. Alies geniet er erg van om af en toe bij te springen in de weekenden, omdat ze zelf heel lang een soortgelijke winkel had op Texel. Alies: “Ik heb altijd van zwarte kleding gehouden. De laatste tijd slaag ik vaak bij Robin. De tas en m’n voering zijn vandaag de enige kleuraccenten.”

Trots

“In de weekenden werk ik vaak voor Robin en heb dan uiteraard ook gelegenheid om te kijken of er nog iets voor mij tussenzit. Ik slaag altijd goed bij haar. Op den duur zou ik wel full time voor haar willen werken. Maar nu werk ik nog in het speciaal onderwijs. Uit het werken met deze jongeren haal ik veel voldoening. Ik hou ervan om ze over de streep te trekken, om ze te laten ervaren hoe fijn het is om een vak te leren. Ze beginnen rond hun 12e en gaan na verloop van tijd stage lopen. Als ze vervolgens na de opleiding een baan vinden en goed terechtkomen, ben ik net zo trots op ze als op mijn eigen dochter.”

Casual chic

“Mijn stijl zou ik omschrijven als casual chic. Ik hou van een mooie afwerking en mooie materialen, daar geniet ik van. Ik heb een paar favoriete ontwerpers, zoals Gucci, al passen die ontwerpen niet zo goed bij mijn lichaam. Daarnaast Dries van Noten en Missoni. Maar ik kies wel altijd alles in het zwart, in een andere kleur herken ik mezelf niet.”

Pin It on Pinterest

Share This