“Kleding moet vooral comfortabel zijn…

André Thijssen Amsterdam

… en gemaakt van mooie materialen. Daarnaast moet het ontwerp natuurlijk ook goed zijn. Ik ben kritisch als ik iets aanschaf, maar als iets goed is en bevalt, hou ik het heel lang. Dat geldt ook voor gebruiksartikelen. Ik koop geen lelijke dingen, maar let wel op functionaliteit. Ik heb eens, in een klein Portugees plaatsje, een overhemd gekocht, bedoeld voor vissers. Ik heb het nog steeds, het is tijdloos en onverwoestbaar.                   Mijn vrouw adviseert en attendeert mij op kleding. Vrienden doen soms lacherig als ik iets nieuws aanheb, zoals deze broek (Calvin Klein), ze noemen het een pyjama broek. Wacht maar, over twee jaar later lopen ze er ook in”.

portret André

Fotoboek

André is autonoom en toegepast kunstenaar. Hij maakt ook al jaren foto’s van alledaagse dingen,die door zijn blik bijzonder en humoristisch worden. In september 2016 is zijn fotoboek AMS, randverschijnselen in Amsterdam
verschenen.

AMS

schoenen                                                                     “Deze schoenen zijn m’n laatste aanwinst”.