Anita van Delft

Anita: 'Er is ook een leven na je 50e...'

We treffen elkaar bij Filmmuseum EYE in Amsterdam, een fantstische lokatie om foto’s te maken. Het is een ijskoude dag in januari, maar daardoor laten we ons allebei niet van de wijs brengen. Binnen, met uitzicht over het IJ, vertelt Anita van Delft (1950) me alles over de carrière switch die ze maakte op haar 54ste. Anita: “Als styliste heb ik veel voor modebladen gewerkt. Daarin kon ik m’n creativiteit kwijt, maar het werd tijd voor verandering. Ik heb altijd affiniteit gehad met huizen en interieurs, daarom ben ik een makelaarsopleiding gaan volgen. Nu heb ik heb sinds een jaar of 10 m’n eigen kantoor. Het contact met mensen vind ik een mooie kant van dit beroep, ik heb met veel klanten een goeie band opgebouwd.”

Anita: 'Er is ook een leven na je 50e...'

Fit

“Ik ben lekker bezig en denk nooit zo na over m’n leeftijd. Dat komt, denk ik, door mijn twee (hippe) kinderen, die houden me bij de les. En ik heb een partner die 12 jaar jonger is, dat scheelt ook! Ik ben gelukkig gezond en wil dat graag zo houden, dus ik wandel 2 uur per dag met m’n hond en twee keer per week ga ik naar de sportschool.”

Zoeken

“Mijn dochter en zoon zijn allebei modebewust. Mijn dochter en ik hebben dezelfde smaak, we wisselen ook kleding uit. Alleen onze schoenmaat komt niet overeen, dat is heel jammer. Ik geef trouwens niet zoveel geld uit aan kleding. Ik koop nooit tweedehands, maar kies de mooie items bij bijvoorbeeld Zara en H&M. Het is soms een kwestie van goed zoeken. Waar ik meer geld aan uitgeef zijn schoenen en tassen. Zoals deze tas van Tod’s en schoenen van Prada. Daar doe ik jaren mee en heb er dus veel plezier van. Dat is trouwens ook een kwestie van goed zoeken, ik slaag vaak in de uitverkoop of in een outlet.”

Anita: 'Er is ook een leven na je 50e...'

Tips van een styliste

“Ik weet niet of het een ‘gouden’ tip is, maar wel iets dat voor mijzelf goed werkt. Omdat ik er niet van hou om er te ‘mevrouwerig’ uit te zien, probeer ik altijd een spannend of onverwacht contrast te zoeken. Deze keurige donkerblauwe pantalon heb ik daarom zelf korter gemaakt met een extra omslag. Zo vallen mijn gekleurde sokjes beter op. Wat ik ook leuk vind is om een mooide zijden blouse met een versleten ‘boyfriend’ jeans te dragen of stoere sneakers onder een strakke kokerrok. Mijn lipstick is van l’Oréal, ik doe het ’s ochtends op en heb er de rest van de dag geen omkijken meer naar.”

Anita: 'Er is ook een leven na je 50e...'

‘Wonen’ is een passie van Anita. Daarom is ze een blog gestart: op Anita’s home blog deelt ze haar interieurtips.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]