https://www.givenchy.com/america/en/homepage

Anja Henneman houdt van bijzondere kleding

In Amsterdam, vlak achter de Noordermarkt, runt ze sinds kort met hulp van goede vriend Marcel Altenberg AntoniaNo1. Ze verkoopt er bijzondere kleding en accessoires, maar ook schemerlampen en -kappen en klein meubilair zoals bijzettafels. De meeste kleding is van de inmiddels overleden ontwerper Frans Molenaar. Anja is (foto)model geweest en heeft veel couture shows voor Frans Molenaar gelopen.

Mix & match

Anja: “Mijn oma had een fourniturenwinkel met klein textiel, zo noemden ze dat vroeger. Ik ben echt achter de toonbank van oma’s winkel groot geworden. Mijn opa was meubelmaker en stoffeerder, maar herenvestjes maken deed hij erbij. Ik heb nog een paar vestjes uit de jaren 50, die ik nog steeds draag, gecombineerd met een goed wit overhemd.”

Anja Henneman, over haar liefde voor bijzondere kleding

 

Casual chique

“Mijn stijl kun je niet modieus noemen, eerder casual chique. Ik heb het altijd leuk gevonden om verschillende stijlen te mixen. Ik vind zoveel leuk, ik kleed me echt voor de gelegenheid. Ik koop nog steeds graag 80-er jaren vintage. Op mijn 15e kocht ik al vintage en een aantal stuks heb ik nog steeds bewaard. Ook een paillettenrokje van Frank Govers heb ik nog steeds. Ik kocht het toen ik 24 was en voor hem als mannequin shows liep. Het was destijds  – ondanks het vriendenprijsje – een heel kostbaar rokje. Ik durfde de prijs niet aan vriendinnen te noemen, zij moesten er een maand voor werken. Dit rokje past overigens niet meer, maar andere kleren uit die tijd draag ik nog steeds. Zoals het Levi’s jeans jack dat ik tweedehands kocht ( voor 12,50 gulden) in 1978.”

 

Parijs

“In Parijs heb ik een heel mooie tijd gehad. Ik woonde en werkte er als fotomodel vanaf m’n 21e en liep grote shows voor o.a. Jean Paul Gaultier en Vivienne Westwood. Ik reisde veel voor verschillende photoshoots en verdiende veel geld. Maar voor mij minstens zo belangrijk zijn de ervaringen die ik er opdeed door achter de schermen te kunnen kijken bij topontwerpers. Om te kijken naar hun manier van werken en te zien hoe de ontwerpen tot stand kwamen.Tussendoor kwam ik naar Nederland om shows te lopen voor Frans Molenaar en Frank Govers.”

Anja Henneman, over haar liefde voor bijzondere kleding

Keuzes

“Als ik het allemaal had geweten had ik misschien andere keuzes gemaakt. Ik bleef toch altijd met één been in Nederland. Misschien had ik me toch meer los moeten maken. Hoewel, het zijn ervaringen om nooit te vergeten. En uiteindelijk heb ik nu wat ik op m’n 14e al heel graag wilde: een eigen winkel waarin ik uitgesproken tweedehands kleding verkoop.”

Anja Henneman, over haar liefde voor bijzondere kleding

Broek: Givenchy
Sneakers: collector’s item Nike
Top en Tulband: Frans Molenaar

 

 

Pin It on Pinterest

Share This