Ank le Noble en haar favoriete adressen in Almelo

 

Ank le Noble en haar favoriete adressen in Almelo

In Almelo heb ik deze foto gemaakt voor Zin magazine: Ank le Noble (78) met dochter Barbara (50) en kleindochters Loïs (15) en Charlie (5). Ank woont al jaren in Almelo en loodst me langs haar favoriete adressen. Barbara woonde een paar jaar met haar gezin in Rotterdam, maar is sinds kort weer terug. “Het is zo fijn om weer in Almelo te zijn. We wonen hier heerlijk en genieten dagelijks van alle ruimte om ons heen.”

Theater en route

Ank was lang als theatermanager verbonden aan Theaterhotel Van der Valk. In de jaren daarna heeft ze o.a. een kunstprogramma gepresenteerd bij RTV Oost en speelde ze in een soapserie. Het theater trekt nog steeds. “Sinds een paar jaar organiseer ik jaarlijks in september Theater en route. Het publiek fietst daarbij van voorstelling naar voorstelling, die worden gegeven in huiskamers, maar ook op een paar grotere locaties. De organisatie voor dit jaar was bijna rond, maar kan door Corona helaas niet doorgaan. Ik ga ervan uit dat het in 2021 wel weer lukt.”

De Roode Molen

Zelf heb ik ook een paar jaar in Almelo gewoond, maar dat is inmiddels zó lang geleden, er is inmiddels wel het een en ander veranderd. Gelukkig heeft hier de tijd ook niet stilgestaan, ik ben verrast door alle leuke winkels die Ank me nu laat zien. We beginnen bij De Roode Molen, een winkel in vintage en tweedehands kleding, accessoires en brocante en curiosa. Ank: “Omdat Barbara en Loïs er allebei meer kijk op hebben dan ik, heb ik ze gevraagd om even mee te gaan om te zien of er iets van mijn gading tussen zit. Toen Charlie – die inmiddels ook precies weet wat ze mooi vindt – van ons plan hoorde wilde ze ook héél graag mee.” Ank is overigens niet geïnteresseerd in merkkleding. “Ik hou erg van lange rokken en shawls. Mijn stijl kan ik het best omschrijven als bohémien. Je zult mij nooit in een setje zien, bijvoorbeeld in een mantelpakje. Ook niet in een jurk trouwens, daar kan ik niks mee. Ik maak graag m’n eigen combinaties.”

Eigenaar van de Roode Molen is Sonja Becker, een vrouw met passie voor kleding. Vooral kleding uit de jaren 60 en 70 hebben haar voorkeur. Heel bijzonder te zien dat ze mijn boek Oog voor Stijl in de winkel heeft om ook daarmee haar klanten te inspireren.

Ank le Noble en haar favoriete adressen in Almelo

Naast kleding en brocante verkoopt de Roode Molen ook kunst, zoals dit schilderij van de Almelose kunstenaar Bertus Lucassen, hier beter bekend onder de naam ‘Luc’.

Doelenstraat

Ank le Noble en haar favoriete adressen in Almelo

Een van de leukste straten is de Doelenstraat, met daarin in ieder geval drie adressen waar Ank graag komt. Te beginnen bij de salon van haar kapper Anton van Beauty Touch. Anton hoort volgens Ank tot de topkappers van Nederland. Naast het werk in zijn salon geeft hij masterclasses en trainingen aan medewerkers van salons uit heel Nederland.

Kapper

Deze slideshow vereist JavaScript.

Doelen!

Verderop in de straat zit Doelen! Kunstgalerie & Schilderatelier. Beeldend kunstenaar Simone Mulder heeft er haar Kunstgalerie en er recht tegenover haar Schilderatelier, waar ze workshops geeft. Bij Simone kun je daarom kunst kopen, kijken en maken!

DOTS

Ernaast zit nog een heerlijke winkel om rond te snuffelen: Dots Vintage & Art. Voor liefhebbers van serviesgoed, glaswerk, vazen en andere spullen voor het interieur. Of voor het geval je op zoek bent naar een cadeautje….

Amélie

Ank le Noble en haar favoriete adressen in Almelo

In de Molenstraat zit nog een mooie tweedehands winkel: Amélie. Ik kon er jammer genoeg alleen maar even door de etalage gluren. De winkel was namelijk nét gesloten toen ik er aankwam. Maar volgens de website verkopen ze ‘stijlvolle 2e hands dames- én herenkleding’. De etalage zag er in ieder geval veelbelovend uit. Dus ik heb een goeie reden om nog een keertje terug te gaan naar Almelo!

Tot slot nog een tip van Ank qua lunch: zij is fan van Hap (Happen bij de bazin) aan het Kolkje.

Op een muur zag ik het gedicht Uit het oog van Toon Tellegen. Om heel blij van te worden!

Ank le Noble en haar favoriete adressen in Almelo