misjab-nl-img_5870

Kleurrijk

Ankie Groenenboom (1955) is psycholoog en psychotherapeut en woont in Rotterdam. Ik ontmoet Ankie bij de Kunsthal op een sombere dag. Het weer heeft geen invloed gehad op haar kledingkeuze, ze is opvallend kleurrijk gekleed. Ankie: “Ik hou van kleding én van kleur. Dat heb ik van kinds af aan gehad. Ik maakte samen met mijn oma jurkjes voor mijn Barbies. Op de middelbare school maakte ik zelf van stukjes suede hesjes en een vestje. Ik heb destijds nog een mannequin cursus gedaan en shows gelopen. Maar na de middelbare school ben ik psychologie gaan studeren. De liefde voor mode, mooie kleding en met name stoffen is gebleven.

Moeder

Mijn grootouders woonden in Parijs, mijn grootvader maakte pas-modellen voor bekende mode ontwerpers. Mijn tante werkte bij kledinghuizen zoals Hirsch. Mijn moeder liet vroeger kleding maken en had bij veel jurken een passende hoed. Van hen heb ik de liefde voor mooie dingen en stoffen meegekregen. Mijn moeder was een lieve en charmante vrouw. Een wereldse vrouw ook, zij heeft als au pair in Londen en Parijs gewerkt, ze sprak haar talen. Ze heeft mijn zus en mij ook altijd gestimuleerd om te studeren en te reizen.

bestand-17-10-16-09-38-35

Mijn moeder rond haar 25e.

Shawls

Ik ben dol op shawls, ik heb er dan ook heel veel. Ook nog exemplaren die van m’n moeder zijn geweest. Ik vind het een prachtig accessoire, voel me zelfs een beetje bloot als ik er geen draag. Mode is altijd belangrijk geweest in m’n leven. Alhoewel ik de laatste tijd niet meer zoveel nieuwe kleding koop, ik vermaak wel eens iets. En ik koop ook graag vintage. Ik koop alleen als ik iets heel bijzonders zie, zoals de prachtige zijden jas die ik onlangs tijdens mijn reis door Iran heb gekocht.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This