door: MisjaB

Ann: "Ik ben intens vrouwelijk, ik hou van jurken..."

Jurken

Ann Philipps woont sinds een jaar of 4 samen met haar man en twee zoons in Nederland. Ze is directeur van het Kabinet van de Gevolmachtigd Minister van Curaçao en is veel op reis voor haar werk. Ik heb Ann eerder gefotografeerd, maar dit keer voor Zin magazine. We ontmoetten elkaar in het hart van Den Haag, op het Binnenhof. Ann verschijnt in een fel rode jas, precies de outfit waarin ik haar voor het eerst ontmoette in een tram in Amsterdam. Ann: “Ik draag geen broeken (meer), het past niet bij m’n figuur. Ik hou niet van bewegen, dus de laatste jaren ben ik wel iets dikker geworden. Daarom staan jurken en rokken me veel beter. Ik ben intens vrouwelijk.”

Ann: "Ik ben intens vrouwelijk, ik hou van jurken..."

Mijn stijl

“Ik hou erg van een vrouwelijke, beetje vorstelijke stijl. Ik hou van glitter, maar wel stijlvol en ingehouden. Mijn kleding moet ook een zekere kwaliteit uitstralen. Ik ben veel op reis, dus ik heb ook in het buitenland vaak gelegenheid om te winkelen. Mijn favoriete merken zijn: Karen Millen, Reiss, Gerry Weber en Claudia Sträter. Het zal je niet verbazen dat mijn stijl icoon Audrey Hepburn is. De jurk en de schoenen die ik vandaag draag zijn van Karen Millen. De jas heb ik bij Zara gekocht. Mijn haar doe ik zelf. Voor dit kapsel heb ik me laten inspireren door Wallace Simpson (in haar tienerjaren). Iedere twee weken laat ik m’n nagels lakken door een schoonheidsspecialiste.”

Ann: "Ik ben intens vrouwelijk, ik hou van jurken..."

 

Liefde

“Mijn man is geboren in Nederland, ik in Curaçao. We hebben elkaar voor het eerst ontmoet in het vliegtuig. Hij vloog terug naar Curaçao van een vakantie in Zwitserland en ik vanuit NederIand. Ik kwam naast hem te zitten. Het viel me op dat hij erg vaak naar me keek. Zo’n vlucht duurt uren en we raakten in gesprek. Bij aankomst hebben we telefoonnummers uitgewisseld. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en hem als eerste gebeld. Hij is de liefde van m’n leven. Inmiddels hebben we twee zonen en wonen samen in Nederland. Zonder hem zou ik dit werk niet kunnen doen. Hij zorgt ervoor dat het thuis allemaal goed verloopt, ook als ik op reis ben. En toen ik voor m’n werk bijna een jaar in Washington was gestationeerd.”

Ann: "Ik ben intens vrouwelijk, ik hou van jurken..."

Hoogtepunt

“Het bijzondere van mijn werk is, naast het vele reizen, dat ik met zoveel mensen, ook van verschillende culturen, in contact kom. Zo mocht ik in 2011, voorafgaand aan een Algemene Vergadering van de VN in New York, de hand schudden van de toenmalige secretaris generaal Ban Ki-moon. Een ander hoogtepunt was de reis naar Venezuela en Colombia in het najaar van 2013. Ik vloog destijds mee in het officiële regeringstoestel met Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun gevolg.”

Ann: "Ik ben intens vrouwelijk, ik hou van jurken..."

Ann: "Ik ben intens vrouwelijk, ik hou van jurken..."

Lezen

“Voor tijdschriften en boeken heb ik geen tijd. Alles wat ik lees heeft met m’n werk óf studie te maken. Ik heb m’n rechten studie onlangs weer opgepakt. Dus het enige wat ik doe is hard werken, veel studeren en mooi wezen.”