Ann Philipps: "Ik ben opgegroeid met mooie stoffen..."

Mooie stoffen

Ann Philips (1962): “Ik ben geboren op Curaçao. Mijn moeder was vroeger naaister en had een kleine atelier aan huis. Nothing fancy hoor, maar ik ben opgegroeid met mooie stoffen en papieren patronen voor kleren. En passende dames bij ons thuis. Mijn moeder maakte ook al onze kleding zelf. Van kinds af aan wilde ik er altijd mooi uitzien. Ik vind schoonheid (van geest met name) heel belangrijk en wil dat ook met mijn kleding uitstralen.”

Ann Philipps: "Ik ben opgegroeid met mooie stoffen..."

“Als kind was mijn droom om een voorname, hoogopgeleide dame te worden en dat is mij ook gelukt: ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden en heb topfuncties gehad in de diplomatie in Curaçao, New York, Washington. Op dit moment ben ik directeur van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Den Haag en ik vertegenwoordig Curaçao in Brussel.”

Uitstraling

“Ik houd van kwaliteit. Mijn kleding koop ik meestal bij de Bijenkorf, Karen Millen of bij Claudia Sträter. Een enkele keer koop ik iets bij Zara. Ik houd van kleding die eenvoud, elegantie en een bepaalde voornaamheid uitstraalt. Ooit zei een collega diplomaat tegen mij dat hij vindt dat ik wel ‘royalty’ lijk. Door middel van mijn kleding wil ik namelijk de waarden van het Koningschap uitstralen: waardigheid, integriteit en dienstbaarheid.”

Ann Philipps: "Ik ben opgegroeid met mooie stoffen..."

Harmonieus

“Ik gebruik kleding ook om mijn creativiteit tot uitdrukking te brengen. Ik combineer altijd kleding, schoeisel, tassen en accessoires tot een harmonieus geheel. In mijn lunchpauze kocht ik onlangs bijvoorbeeld een ecru-kleurige jas van het merk Reiss, voor het najaar. Ik heb al bedacht waar ik die mee ga combineren: met een bordeaux rode ‘jaren twintig stijl’ jurk en écru schoenen van Peter Kaiser. Bij de jurk heb ik ook een bijpassende sjaal en goudkleurige accessoires.”

Ann Philipps: "Ik ben opgegroeid met mooie stoffen..."

Dreadlocks

Dit keer draagt Ann geen rood, Tot slot ben ik nog heel benieuwd naar haar kapsel. Ann: “Een keer per week was ik m’n haar en als het nog nat is draai ik er deze dreadlocks in. Ik heb er dan de hele week geen omkijken meer naar. Het wordt hier en daar een beetje grijs, maar dat vind ik niet erg.”

Kleding: Gerry Weber
Bril: Ralph Lauren
Schoenen: Caprice Babylon Den Haag
Tas: Panara
Armband en horloge: Freeport Jewelers Curaçao
Ring: Pandora

Ann Philipps: "Ik ben opgegroeid met mooie stoffen..."

Wil je op de hoogte wilt blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]