Van Champagne-dame naar Viva-meisje… en nu in Zin magazine

Anne-Marie: “Mijn moeder en ik waren ook vriendinnen. Zij ontwierp en maakte kleding voor zichzelf en voor mij. Kleuren en stoffen goed combineren, daar had ze oog voor. Het gemak om met anderen om te gaan heb ik absoluut van haar geleerd. En mensen nemen zoals ze zijn. Ik kom misschien hooghartig over, maar dat ben ik niet. Ik maak heel gemakkelijk contact en geniet daar ook van.”

Annemarie

Anne-Marie

“M’n kledingstijl is in de loop der jaren wel veranderd; toen ik jong was kleedde ik me veel damesachtiger. Toen ik jaren geleden in Amsterdam ging wonen is dat veranderd en ging ik bijvoorbeeld ook spijkerbroeken dragen. Mijn werk in het Anthoni van Leeuwenhoek ziekenhuis heeft daar zeker ook invloed op gehad. Mijn stijl is dus nogal veranderd, zoals ik het zelf zie van ‘champagne-dame’ naar ‘Viva-meisje’. Wie weet wordt het op den duur weer iets damesachtiger.”

 

detail

Elke keer als ik Anne-Marie tegenkom ben ik er verbaasd over. Ze ziet er altijd bijzonder uit, zonder dat het overdadig is. Als ik goed ga kijken zie ik wat ze allemaal, qua kleuren en materialen, heeft gecombineerd. Bij elkaar vormt het een mooi en stijlvol geheel! Tip van Anne-Marie: “Begin met één item, bijvoorbeeld de schoenen of een horloge. Van daaruit kun je dan de rest erbij zoeken.”

armband

schoenen

“Deze Pinokkio schoenen heb ik bij een verkoop in de IJhallen gevonden.”