Anne in marine look, elk voorjaar weer mooi

à la Coco Chanel

Zodra het voorjaar wordt zie je vrouwen in marine look op straat. Een klassieke combinatie, die we hebben te danken aan Coco Chanel. Zij werd op haar beurt weer geïnspireerd door de mariniers. Dit jaar was Anne (1940) de eerste die ik in deze look in Arnhem tegenkwam.

Anne in marine look, elk voorjaar weer mooi

Chique/sportief

Anne: “Mijn stijl kan ik het best omschrijven als chique-sportief. Daar past deze outfit ook heel goed in. Ik heb ’t vandaag gecombineerd met een oranje handtas en gebloemde schoenen met veel kleurtjes. Mijn uitgangspunt in het kiezen van kleding is dat ik geen ‘oud meisje’ wil zijn. Ik heb gewerkt als schoonheidsspeicialiste en een eigen salon gehad. Ik had ambitie. De kans om les te gaan geven in dit vak heb ik dan ook met beide handen aangegrepen en tot mijn pensionering als docente gewerkt.”

Model

“Een jaar of 16 geleden heb ik mee gedaan aan een modellen verkiezing van een 50 plus beurs. Daar werd ik uitgekozen en sindsdien sta ik ingeschreven als model bij verschillende bureaus. Mijn man heeft zich een jaar later ook aangesloten. Nu hebben we geregeld opdrachten voor foto’s of commercials en gaan er vaak samen voor op pad. Vorig jaar zijn we 2 maanden in Kaapstad geweest en werden voor verschillende opdrachten geboekt. Het is ontzettend leuk om mee te maken. Je ontmoet veel mensen en de mensen die aan een productie meewerken, zoals fotografen, visagisten en stylisten, zijn allemaal enthousiast over hun eigen vakgebied. Samen streven ze naar het beste resultaat.”

Hobby’s

“Het modellen werk heeft zeker impact op ons leven. Mijn man en ik zijn er toch wel dagelijks mee bezig, met de aanvragen en afwikkelingen. En niet te vergeten de social media. Maar we vinden het allebei leuk. Daarnaast heb ik nog meer hobby’s. Ik zwem graag en ik hou van breien, ik ben een echte ‘brei oma’ voor m’n vijf kleinkinderen.”

Anne werd pas na haar 50e (foto)model. Haar tip: “Schrijf je in bij meerdere bureau’s. De concurrentie is onder iets oudere modellen niet zo groot als onder jongeren. De prijsafspraken komen tot stand in overleg met het bureau en lopen op afhankelijk van je ervaring.”  Vakil Eelman heb ik eerder gefotografeerd, zij werd ook pas na haar 50ste model.