Antonia No1 in Amsterdam: stijlvolle kleding & design

Wat ben ik blij dat ik af en toe een tip krijg (dank Brenda) over een bijzonder adres, anders had ik deze winkel misschien nog niet ontdekt. Net achter de Noordermarkt in Amsterdam, in de Lindenstraat op nummer 1 zit sinds kort Antonia No1. Eigenaresse is Anja Henneman, voormalig (foto)model, zij heeft ruim 30 jaar voor Frans Molenaar gewerkt.

Antonia No1 in Amsterdam: stijlvolle kleding & design

Model

Anja: “Op m’n 21e woonde en werkte ik als model in Parijs en liep grote shows voor o.a. Jean Paul Gaultier en Vivienne Westwood. Ik werd door Frans Molenaar gevraagd om in zijn couture shows te lopen, dat heb ik 30 jaar gedaan. We waren we bezig met de voorbereiding van zijn 100e show, toen Frans in 2015 plotseling overleed. Als je zo lang met elkaar werkt ontstaat er een speciale band. Ik ben dan ook blij dat ik nu  zijn kleding kan verkopen en daarnaast accessoires die goed te combineren zijn met zijn ontwerpen. Met een leren jasje of legging kun je zijn kleding iets meer casual maken.”

“Style is timeless. Everything in my store is special, authentic and tells a story. That’s why I love desing so much.”

Antonia No1 in Amsterdam: stijlvolle kleding & design

Accessoires

Anja: “De ontwerpen van Frans zijn nog steeds heel draagbaar, zeker in combinatie met bijvoorbeeld een stoer jack of laarzen. En bijvoorbeeld een pak dat Frans niet als een bruidspak zag, kan nu heel goed voor een dergelijke gelegenheid gedragen worden. Deze laarzen zijn van Rebootz. Ontwerpster Annemaire van Zuilen gebruikt voor haar, in Italië gemaakte ontwerpen, gedragen motorkleding.”

Lampen

“Naast kleding en kleine meubels, zoals bijzettafeltjes, verkoop ik ook schemerlampen en losse kappen, die ik naar keuze van de klant kan laat bekleden. Het zijn voornamelijk jaren 70 lampen, waar veel vraag naar blijkt te zijn. Dit doe ik overigens samen met Marcel Altenberg, die de visual merchandising verzorgt. Binnenkort start de verkoop ook online, Marcel is druk bezig met het maken van foto’s voor de webshop.”

In de winkel hangen ook veel foto’s, persoonlijke foto’s van Frans Molenaar en van Anja als model. Het tijdloze zwart/witte pak in pied-de-poule ruit zie ik mezelf wel dragen. Trouwens, het jasje met de grote noppen is ook prachtig en er heel goed mee te combineren. Kortom, een winkel om te onthouden!

Antonia No1 in Amsterdam: stijlvolle kleding & design

 

Antonia no1
Lindenstraat 1A
1015 KV Amsterdam