St. Vincents in Antwerpen

is ’the place to be’. Ga je binnenkort naar Antwerpen, dan weet ik een leuk adres voor je: St. Vincents aan de Kleine Markt nummer 13. Het is een conceptstore en nog niet zo heel lang open. Vroeger zat hier een drukkerij, als bewijs staat er nog een originele drukpers. Omdat de ruimte zo groot is komt alles hier heel goed tot z’n recht. Hier kun je inspiratie opdoen!

Antwerpen-St-Vincentmisjab
Op een ludieke manier staat op het bord bij de ingang wat je kunt verwachten bij St. Vincents en de ‘do’s and don’ts’ als je besluit naar binnen te gaan.

Antwerpen-St.-VincentIMG_1346
Nieuwe start

De eigenaren ontmoeten elkaar in Amsterdam. Zij werkte er als juriste, hij als econoom. Beiden waren niet zo gelukkig met hun werk en zochten meer creativiteit. Ze houden allebei van reizen en winkelen. Toch er zijn maar heel weinig winkels die aan hun wensen voldoen. Het idee ontstond om hun ideale winkel zelf te starten. Ze kozen daarvoor Antwerpen. De voormalige drukkerij die ze hier vonden hebben ze naar eigen idee laten verbouwen en ingericht.
Antwerpen-St.-VincentIMG_1349 Antwerpen-St.-VincentIMG_1350
Op de verschillende bijzettafels en de lange eettafel staan, heel uitnodigend, kannen water klaar. Er zijn niet alleen verschillende zitjes met banken, midden in de grote ruimte staat een heel grote eettafel. Al met al geeft het een heel huiselijke sfeer. Alle meubels die in deze winkel staan zijn te koop. Je vindt hier heel bijzondere design klassiekers, maar ook vintage meubels, de mix maakt het zo bijzonder.
Antwerpen-St.-VincentIMG_1351 Antwerpen-St.-VincentIMG_1352
De voormalige kantoorruimtes zijn deels intact gebleven. Die worden nu gebruikt als pop-up stores.

Antwerpen-St.-VincentIMG_1355
Koffie, thee, lunch

Uiteraard kun je bij St. Vincents ook terecht voor koffie en thee met taart of ander lekkers. Ook kun je er lunchen aan de grote eettafel bijvoorbeeld. Ik heb er genoten van de lekkerste lunch in tijden: sneetjes brood met een knapperig korstje met daarop heel dun gesneden schijfjes avocado. Erbij een klein partje limoen om het zelf af te maken. Het zag er niet alleen prachtig uit, het was ook verrukkelijk!

Antwerpen-St.-VincentMG_1356

Schoenen en kleding

mbMG_1444 mb-schoenIMG_1449
Bij St. Vincents verkopen ze ook kleding van voornamelijk jonge ontwerpers. Basisstukken van een goede kwaliteit, bijvoorbeeld Fine Collection en Anecdote. En schoenen. Ik kocht er dit, echte zomerse, paar van het Franse merk Maurice. Het is een heel lichte, leren schoen met daarin kleine gaatjes, waardoor je voeten lucht krijgen. Ze voelen als slofjes. Ik kende het merk niet, maar heb inmiddels de website bezocht, heel gevaarlijk!

St. Vincents, Kleine Markt 13. Geopend op maandag en van woensdag tot zondag van 10.30 u tot 18.30. Op dinsdag zijn ze gesloten! Aan hun website wordt  ondertussen hard gewerkt

Meer winkel adressen in Antwerpen vind je hier en wil je een nachtje blijven en uitgebreid eten, kijk dan hier

 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This