'Baby it's cold outside': tijd voor een pet

Inspiratie

Het wordt nu echt tijd voor een pet of muts. Voor mij is het onderhand noodzaak, want ik ben een beetje een koukleum. In deze tijd van het jaar ga ik in ieder geval niet meer zonder muts, pet of haarband de deur uit. Ik vind het lekker warm én, ook zeker niet onbelangrijk, ik vind het leuk staan. Let maar eens op als je op straat iemand met een hoed of muts ziet. Hoe leuk het vaak staat. Op deze foto zie je Marjo met, zoals ze het zelf noemt, haar ‘advanced style’ muts. Geïnspireerd door de vrouwen in de gelijknamige documentaire. Ter inspiratie heb ik wat foto’s bij elkaar gezet van vrouwen én mannen met een muts en/of pet.

Baret

Volgens mij kan iedereen een baret dragen, omdat ze zo makkelijk te modelleren zijn. Gebreid of van vilt, met of zonder print en (vaak voor weinig geld) in allerlei kleuren te koop. Je kunt er natuurlijk zelf nog een broche (of een heleboel verschillende) opspelden om ‘m iets persoonlijker te maken. Lekker warm is het in ieder geval wel. En het staat iets informeler dan een hoed. Als je een iets te grote maat neemt komt je haar, als je ‘m afzet, er ook nog een beetje knap te voorschijn..

Mannenpet niet alleen voor mannen

Dat voordeel hebben we dan weer: sommige mannen petten (en hoeden trouwens ook) kunnen ook heel goed door vrouwen gedragen worden. Andersom niet zo heel vaak. Miek van de Molengraft (links) vertelde me dat zij deze pet ooit in Lourdes kocht. “Omdat het daar zo vaak regent, staan er heel veel kraampjes waar ze petten verkopen”. De man met de blauwe pet is marktkoopman en verkoopt ze, ik trof hem op de Noordermarkt.

Winters warm

Voor als het echt koud wordt is een muts die je tot over je oren kunt trekken natuurlijk het lekkerst. Van (nep)bont zal ongetwijfeld heerlijk warm zijn, maar een wollen exemplaar is ook behaaglijk.

Tot slot Yvonne van der Houwen, met een prachtige witte wintermuts. Heel mooi bewerkt met kralen, pailletten en pareltjes. Voor als het niet alleen lekker warm, maar tegelijkertijd in stijl moet zijn.

 

'Baby it's cold outside': tijd voor een pet 'Baby it's cold outside': tijd voor een pet

 

Meer hoeden en petten vind je hier