Beeldend kunstenaar Djon Seedorf samen met zijn nicht Henna

Djon en Henna

Vrolijk word ik ervan, elke keer als ik deze foto’s zie. Dat heeft natuurlijk te maken met hun kleding en uitstraling, maar er is meer. Ik maakte de serie van Djon (1950) en Henna (1962) Seedorf een tijdje geleden voor Zin magazine, bij Third Place in Rotterdam. Een ontmoetings- en werkplek voor professionals en createurs. Djon: “Ik wil Henna deze plek laten zien, omdat ik hier heel graag kom om nieuwe mensen te ontmoeten en te netwerken. Ik vind het belangrijk dat zij weet waar ik mee bezig ben.” In hun jeugd hebben ze allebei met hun familie een paar jaar in Suriname gewoond. Sinds ze rond 1980 allebei weer in Nederland wonen hebben ze elkaar gevonden en niet meer losgelaten. Djon: “Vanaf het begin voelden we ons heel verwant. Niet alleen omdat we familie zijn, maar we delen zoveel meer. We hebben dezelfde interesses, we houden allebei van lekker eten, mooie kleding en goede muziek. En van Italië; we zijn er deze zomer – afzonderlijk van elkaar – allebei met onze partners op vakantie geweest.”

Kunst

Djon heeft gewerkt als kunstdocent aan een Montessorilyceum. Sinds zijn pensionering werkt hij als beeldend kunstenaar. Op zijn verzoek heeft Henna hem hierbij begeleid op zakelijk gebied. Djon: “Ik bewonder Henna om haar doortastendheid, ze is charismatisch en ik geniet zo van haar constante blijdschap.” Henna: “Ik ben zelfstandig HR consultant (Pi-people) en coach managers van bedrijven o.a. bij reorganisaties. Naast het zakelijke aspect leer ik Djon om zich te focussen. Ik begeleid Djon daarin met veel plezier!”

Piece of art

Djon blijkt een oog te hebben voor mode en stijl. Kijk maar eens naar de fraaie combinatie van deze outfit. Ik ben dan ook niet verbaasd als hij vertelt dat hij – voordat hij kunstdocent werd – hij heeft gewerkt als ontwerper en verkoper bij Puck & Hans en bij Frank Govers. “Sinds een jaar heb ik een zwak gekregen voor hoeden, al is het geen dagelijkse dracht. Mijn vader kreeg daar ook belangstelling voor toen hij ouder werd. Deze Borsalino heb ik in Rome gekocht. Ook een fijne herinnering aan Italië, mijn favoriete land”. Henna: “Djon is zelf een piece of art”.

Exposities

Het is geweldig om te zien hoe dol deze twee op elkaar zijn. Henna is bovendien fan van Djon’s kunst. Henna: “Wat hij maakt is fantastisch. Afgelopen jaar heeft hij met succes geëxposeerd in het Stedelijk Museum in Schiedam en in de Hoorneboeg in Hilversum. Voor volgend jaar staat een expositie gepland in Dordrecht. Ik vind het belangrijk dat Djon zich blijft ontwikkelen, dat hij blijft focussen en zijn uniciteit vasthoudt. De Surinaamse invloeden die te zien zijn in zijn werk maken hem uniek!”.  Djon’s werk is o.a. te zien via Instagram

Beeldend kunstenaar Djon Seedorf samen met zijn nicht Henna

Het is niet alleen hun uiterlijk en hun uitstraling waar ik vrolijk van word, het heeft ook te maken met hun bijzondere relatie en genegenheid voor elkaar. Of zoals Henna zegt: “Als we elkaar zien is het feest!”

Beeldend kunstenaar Djon Seedorf samen met zijn nicht Henna

Favoriete winkels van Djon in Rotterdam:

Nenxavier
(tweedehands en vintage)Pannenkoekstraat 62a 3011 LJ Rotterdam

Margreet Olsthoorn Wilhelminakade 52-54, 3072 AR Rotterdam

Favoriet restaurants: Mangiare

 

Pin It on Pinterest

Share This