Beeldend kunstenaar Djon Seedorf

Kunstenaar Djon Seedorf

Vrolijk word ik ervan, elke keer als ik deze foto’s zie. Dat heeft natuurlijk te maken met zijn kleding en uitstraling, maar er is meer. Ik maakte de serie van Djon (1950) voor Zin magazine, bij Third Place in Rotterdam. Een ontmoetings- en werkplek voor professionals en createurs. Djon: “Ik kom hier heel graag om nieuwe mensen te ontmoeten en te netwerken.”

Beeldend kunstenaar Djon Seedorf

Kunst

Djon heeft gewerkt als kunstdocent aan een Montessorilyceum. Sinds zijn pensionering werkt hij als beeldend kunstenaar.

Oog voor stijl

Djon blijkt een oog te hebben voor mode en stijl. Kijk maar eens naar de fraaie combinatie van deze outfit. Zoals de shawl met het overhemd en als toevoeging de ketting. Ik ben dan ook niet verbaasd als hij vertelt dat hij – voordat hij kunstdocent werd – heeft gewerkt als ontwerper en verkoper bij Puck & Hans en bij Frank Govers. “Sinds een jaar heb ik een zwak gekregen voor hoeden, al is het voor mij geen dagelijkse dracht. Het grappige is dat mijn vader daar ook pas belangstelling voor kreeg toen hij ouder werd. Deze Borsalino heb ik in Rome gekocht. Het is meteen een fijne herinnering aan Italië, mijn favoriete vakantieland.”

Exposities

Afgelopen jaar heeft Djon met succes geëxposeerd in het Stedelijk Museum in Schiedam en in de Hoorneboeg in Hilversum. Voor volgend jaar staat een expositie gepland in Dordrecht. Djon: “Het is belangrijk dat ik me blijf ontwikkelen, dat ik blijf focussen en mijn uniciteit vasthoudt. Daarmee bedoel ik ook de Surinaamse invloeden die te zien zijn in mijn werk.”  Djon’s werk is o.a. te zien via zijn Instagram account.

 

Favoriete winkels van Djon in Rotterdam:

Nenxavier
(tweedehands en vintage)Pannenkoekstraat 62a 3011 LJ Rotterdam

Margreet Olsthoorn Wilhelminakade 52-54, 3072 AR Rotterdam

Favoriet restaurants: Mangiare

Beeldend kunstenaar Djon Seedorf