door: MisjaB

Ben over Ingrid: 'Ze is de liefde van m'n leven...'

Ze is de liefde van m’n leven…

In Rotterdam ben ik om Ben Akkerman te fotograferen voor Zin Magazine. Bij aankomst ben ik blij verrast: niet alleen Ben ziet er heel goed uit, maar hij blijkt ook een heel charmante vrouw te hebben: Ingrid. Daarom is zo ongeveer m’n eerste vraag bij een kopje koffie of ik Ingrid óók mag fotograferen.

Ben over Ingrid: 'Ze is de liefde van m'n leven...'

Ingrid draagt een montuur van één van haar lievelings merken: Kuboraum. Het montuur is helemaal met een beiteltje bewerkt en het zijn (deels) meekleurende glazen. De sweater is een ontwerp van Henrik Vibskov

Toeval

Ingrid (1953) en Ben zijn inmiddels zo’n 27 jaar bij elkaar. Hun eerste ontmoeting is een prachtig liefdesverhaal. Beiden waren ze uitgenodigd door een brillenmerk voor een buitenlandse trip. Hun toenmalige partners konden of wilden niet mee. Vanaf het moment dat ze elkaar voor het eerst zagen, was er een klik. Niet alleen qua uiterlijk en kledingsmaak, maar ook wat overige interesses betreft. En de gemeenschappelijke liefde voor hun vak natuurlijk: beiden opticien. Er ging na dit reisje nog enige tijd overheen voordat ze bij elkaar konden gaan wonen. En dat ze ook samen konden gaan werken.

Ben: “Ingrid is de liefde van m’n leven, zij zorgt voor balans, ze is mijn redding”

Nieuwe start

 

Ben over Ingrid: 'Ze is de liefde van m'n leven...'

Twee jaar geleden hebben Ben en Ingrid  opnieuw samen een winkel geopend: Eyeclusive in Rotterdam. Zoals de naam al doet vermoeden is het geen doorsnee winkel. Volgens hun website vind je hier ‘Geen makkelijk metalen brilletje maar een uitgesproken montuur met karakter’. Weg met de eenheidsworst! Mensen zijn individuen. Rotterdammers horen op te vallen, zijn origineel en eigenwijs. Iets exclusiefs dus. Dat geldt niet alleen voor een bijzonder montuur, Ben en Ingrid verkopen ook kunst en ‘one of a kind’ schoenen, tassen, shirts en accessoires. En ook de inrichting van hun winkel is niet doorsnee!

 

Ben over Ingrid: 'Ze is de liefde van m'n leven...'

Ben heeft ook een gouden tip:

“Koop naast je gewone bril ook een leuke zonnebril op sterkte.”