Bien, tweedehands in Den Bosch

Bien, tweedehands winkel in Den Bosch

Onlangs was ik met vriendin Marianne een dagje naar Den Bosch. Eerst naar een expositie in het Brabants Museum, daarna nog even een rondje door de stad. En er stond al langer een tweedehands winkel op mijn lijstje: Bien. Dus een mooie gelegenheid om daar ook even naartoe te gaan. Het is wel handig om met de auto te gaan, want Bien vind je net buiten het centrum: Orthen 99.

Blij verrast was ik om te zien dat deze winkel op zo’n mooie lokatie zit. Het is een soort buurtschap binnen de stad, met karakteristieke huizen en mooi verzorgde tuinen. Ook de tuin van Bien aan de voorkant van de entree van de winke ziet er leuk uit. De winkel is een grote ruimte, mooi en gezellig ingericht met verse bloemen zoals te zien op de foto. Bien heeft een ruim assortiment eigentijdse tweedehands kleding, denk aan merken als Closed, Filippa K, Essentials, Drykorn, Studio Anneloes en Sissy Boy.

Limi Feu

Je kunt er – naast de meer gangbare merken – ook een pareltje vinden! Ik had het geluk dat  Bien mij attendeerde op een hes van Limi Feu. Ik had het al zien hangen, een heel bijzonder hes met mooie vorm, maar vanwege de kleur zwart liet ik het hangen. Op verzoek van Bien trok ik het tóch even aan en ik was ‘verkocht’. Bien wist erbij te vertellen dat Limi Yamamoto (1974) een Japanse modeontwerper is en de dochter van Yohji Yamamoto. Zij startte haar eigen label Limi Feu in 2000. Ik heb het hes nog niet zo vaak aangehad, maar soms heeft het even tijd nodig om dingen goed te combineren. Ik ben er wel heel blij mee! Dus: ook voor stylingtips en -advies kun je in deze winkel terecht.

Kijk voordat je op pad gaat altijd even of Bien is geopend. Meer tweedehands en vintage adressen vind je hier