Bij het Kunstmuseum in Den Haag: Corinne & Rick

Bij het Kunstmuseum in Den Haag

In de tuin van het Kunstmuseum in Den Haag tref ik Corinne en Rick met – niet te vergeten – hun hondje Poppy. Corinne’s zonnige en zomerse outfit valt als eerste op:  een heel kleurrijke maxi jurk met daarbij een hoed met grote noppen. Corinne: “Deze hoed heb ik jaren geleden in een uitverkoop gekochten en tot dit jaar nooit gedragen. Toen ik dit voorjaar deze jurk zag bij H&M wist ik meteen dat de hoed hierbij perfect bij zou passen. De hoed heeft gewoon gewacht op deze jurk.” Rick: “Ik kleed mezelf niet zo opvallend, maar ik loop altijd trots naast haar. Ik ben iedere dag benieuwd wat Corinne aandoet. Het is altijd smaakvol en met oog voor details, zoals een bijpassende hoed en sieraden.”

Verwendagen

Nadat ze zelf genezen was van kanker, richtte Corinne een stichting op met als doel ‘verwendagen’ te organiseren voor lotgenoten. Corinne: “Juist als je zo ziek bent is het heel belangrijk dat je aandacht besteedt aan jezelf en er goed uitziet. Dat geeft zelfvertrouwen.” Het werd een groot succes maar was er, samen met haar zus en heel veel vrijwilligers, altijd mee bezig. Het vergde uiteindelijk zoveel energie dat ze er in het belang van haar gezondheid een paar jaar geleden mee is gestopt en nu geniet ze van haar vrijheid.

Geluk

Rick is luchtverkeersleider op Schiphol en werkt op onregelmatige uren. Dat is helemaal niet erg, want het biedt ook voordelen zoals overdag samen op pad gaan. Ze zijn al een paar jaar niet op vakantie geweest, maar missen dat helemaal niet. Groot voordeel is natuurlijk dat ze op loopafstand van het strand wonen. Alhoewel je hartje zomer vroeg op pad moet omdat het daar anders veel te druk is. Ook maken zij graag lange wandelingen, door de duinen, de stad of in een park. Corinne: “We plannen niks en kijken wat er op ons pad komt. We genieten van kleine dingen zoals koffie op een terras of een hapje eten. Vroeger dacht ik altijd dat geluk in grootse dingen zat, nu weet ik dat het in het formaat van een postzegel past.”

Mix & match

Corinne: “Ik hou van mode en ik vind bezig zijn met m’n uiterlijk helemaal niet oppervlakkig. Aandacht aan jezelf geven geeft je zelfvertrouwen. Als ik me een dag niet zo goed voel kleed ik me toch leuk aan. Als ik dan in de spiegel kijk staat er in ieder geval een lekker wijf. Dat zeg ik dan ook hardop tegen mezelf!” Corinne combineert graag: zoals vandaag een jurk van H&Misja met een Chanel tas. Corinne: “Maar die tas past net zo goed bij een jurk uit een kringloop winkel. Toevallig heb ik vandaag niks uit de kringloop aan, maar In al dit soort winkels kom ik graag om te snuffelen, je kunt er zo maar tegen een pareltje oplopen.”

Hakken

Vorig jaar heeft Corinne haar enkel gebroken en is daar nog steeds herstellende van. Corinne: “Ik vind het heel erg dat ik geen elegante schoenen met hakken kan dragen en genoodzaakt ben om op dit soort sandalen te lopen. Ik was als kind al dol op mooie schoenen en heb een grote verzameling. Maar die staan voorlopig nog in de kast, het is even niet anders. Ik ben positief ingesteld en kijk iedere dag naar de hoogtepunten en benoem wat we wel hebben!”

Hoeden

“Ik hou van hoeden en petten. Vanaf m’n zestiende draag ik iedere dag een hoed of pet. Op school werd ik er mee gepest, maar daar trok ik me niks van aan. Ik heb het van m’n oma. Zij kocht van haar laaste geld liever een hoedje dan boodschappen. De groene oorbellen zag ik eens toen we in Dubai waren, maar ik vond ze veel te duur. Dit paar heb ik later via AliExpress besteld. De ketting heb ik – met een beetje hulp van Rick – zelf gemaakt. De antieke ring heb ik in een edelsteen winkeltje gekocht. De bril heb ik besteld via 1-2-3 lezen.nl  Ik hou heel erg van kleur. Je snapt dat ik daarom uitkijk naar de komende mode expositie die vanaf eind september te zien is in het Kunstmuseum: Kies voor Kleur!.

Tips voor Den Haag

Rick koop zijn kleding bijna altijd bij Boston Trader. Rick: “Het voordeel van kopen bij zo’n vast adres is dat men weet wat ik in mijn kast heb. Ik koop graag kwaliteit en doe er lang mee. Van tijd tot tijd neem ik spullen mee, zodat oudere stukken up-to-date gemaakt kunnen worden. Daarnaast vul ik het elk half jaar aan met iets nieuws. Mijn zonnebril is van het merk LeSpecsluxe. De favoriete kringloopwinkel van Corinne is Episode in de Molenstraat in Den Haag. En hun favoriete restaurant is Impero Romano in de Kazernestraat.