‘Een stijlicoon heb ik niet, daar ben ik te eigenwijs voor, ik bepaal m’n eigen ding’….

Bijna lente in Amsterdam

Duizendpoot Monique Hus (1964) is managing director Booming Experience Monique: “Naast m’n full-time baan volg ik in mijn vrije tijde een driejarige opleiding aan de Fotovakschool, het zit er bijna op. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik het moeilijk vind als anderen mijn foto’s beoordelen. Dat zijn kwetsbare momenten voor mij. De foto’s die je maakt laten een stukje van jezelf en jouw blik op de wereld zien. Daarmee heb ik ook het onderwerp van mijn afstudeer opdracht gevonden: de kwetsbaarheid van mensen in beeld brengen.

mbMonique-HusIMG_8230-2
Mijn stijl

Ik hou erg van de jurkjes van Diane von Furstenberg en de ontwerpen van Dries van Noten. En omdat ik niet zo groot ben, is de pasvorm van de kleding van Sonia Rykiel voor mij heel goed. Haar kleding past zonder dat het vermaakt moet worden en dat is óók wel eens leuk. Ik koop ook vaak vintage kleding. Bij Salon Heleen Hulsmann kan ik heel goed slagen, zoals m’n (nep) bontjas van Dries van Noten. Ik rij trouwens ook al jaren in een vintage auto: een goudkleurige Mercedes 280SL.

Hoeden en petten

mbportret-Monique-bijna-lente-

Ik ben een hoeden- en pettengek en dan vooral Borsalino’s. Deze hoed heb ik in Italië gekocht. Ik vind de kleur groen zo mooi in combinatie met het donkerrood. Het is gewaagd, maar hij past bij heel veel kleuren. Natuurlijk ook bij deze schoenen, maar die had ik al.

mbMonique-tas-bijna-lente

mb3detailMoniqueIMG_8249
Naast hoeden heb ik een zwak voor schoenen, met name hoge hakken. Ik denk dat ik zo’n 200 paar schoenen heb, waarvan ongeveer drie paar platte, Italiaans herenmodel en nog een paar gympen. Ik vind hoge hakken, mits je erop kunt lopen, mooi bij alle vrouwen.

Dol op details

mbdetailknoop-bijna-lente
Details… zoals deze knopen, ik kan er een jas om kopen!”

Meer vintage en tweedehands adressen vind je hier