Ghosts Don’t Walk in Straight Lines

Foam presenteert Ghosts Don’t Walk in Straight Lines, een nieuw project van Saskia de Brauw en Vincent van de Wijngaard. In het persbericht zegt FOAM: “Voor dit project doorkruiste de Brauw, vooral bekend als internationaal topmodel, te voet in één dag de straten van Manhattan langs de noord-zuidas.Van 225th Street en Broadway in het uiterste noorden naar Battery Park in het zuiden. Deze trage wandeling – tegen het decor van een juist zeer dynamische stad – is samen met de langs de route opgedane verhalen en ontmoetingen in beeld en tekst vastgelegd. De wandeling voerde Saskia door verschillende buurten en ontlokte allerlei observaties, gedachten en herinneringen.

Dit veelzijdige project bestaat, naast een korte film, uit een tentoonstelling en een begeleidend boek. Het boek en de film geven een beeld van New York op een zeer specifiek moment in de tijd. De sporen uit het verleden zijn nog wel zichtbaar, maar dreigen te verdwijnen.

Modeontwerper Haider Ackermann ontwierp voor de wandeling een uniek gewaad uit resten stof. Met deze stoflappen creëerde hij een groot patchwork dat doet denken aan de structuur van New York en zo het idee van het verstrijken van de tijd weerspiegelt.

OVER SASKIA DE BRAUW
Saskia de Brauw, die bij het grote publiek bekend is om haar indrukwekkende modellencarrière, creëert als kunstenaar procesmatige performances waarin zij onderzoekt hoe mensen de huiselijke en stedelijke ruimtes bewonen. In 2016 is haar eerste boek The Accidental Fold gepubliceerd, met daarin een verzameling afgedankte voorwerpen die op straat zijn gevonden.

OVER VINCENT VAN DE WIJNGAARD
Als fotograaf en filmmaker doorkruiste Vincent van de Wijngaard de hele wereld. In zijn straatbeelden is zijn inlevingsvermogen en waardering voor diverse culturen terug te zien. Louis Vuitton publiceerde in 2017 zijn boek Morocco als onderdeel van hun serie Fashion Eye.”

Van 1 tot 10 februari

Ghosts Don’t Walk in Straight Lines is maar een korte tijd te zien: van 1 t/m 10 februari 2019. Foam is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur, do/vr van 10.00 tot 21.00 uur.
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
+31 20 5516500