Boek Oog voor Stijl gaat binnenkort naar de drukker ...

Boek

Misschien is het je opgevallen (ik hoop het eigenlijk wel) dat ik de laatste tijd niet zoveel nieuwe berichten heb geplaatst op mijn blog. Het is niet dat ik niet wilde, maar ik kwam er niet aan toe. Ook niet aan het versturen van de nieuwsbrief. De afgelopen maanden heb ik namelijk heel hard gewerkt aan een boek. Een boek over stijl dat ik maak op verzoek van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. Onlangs heb ik het contract ondertekend. Het verschijnt in het najaar, zowel in Nederland als in België.

Oog voor Stijl

Het is voor mij een heel nieuw en dus spannend project om aan te werken. De titel is inmiddels bekend: Oog voor Stijl. Het is dezelfde titel die ik al jaren gebruik als ondertitel voor mijn blog. De verschijningsdatum is bekend: 23 oktober 2019. Er zijn niet zoveel Nederlandstalige boeken over stijl, al helemaal niet voor iéts oudere vrouwen (en mannen). Wat ik in boeken over stijl mis zijn foto’s. Ik wil niet alleen door tekst, maar ook graag door beeld geïnspireerd worden. Illustraties vind ik ook altijd mooi, maar omdat ik niet kan tekenen, worden het uitsluitend foto’s. Het wordt een boek met veel interviews. Met ervaringsdeskundigen op het gebied van stijl, maar ook met verschillende vakmensen. Met veel tips, adressen (ook tweedehands) én veel foto’s. Ik ben er voor op pad geweest in het hele land: van Oudehaske, Meppel, ’s Hertogenbosch tot Rotterdam. Maar ook Antwerpen stond op het programma en zelfs een bliksembezoek van één dag aan Parijs.

Boek Oog voor Stijl gaat binnenkort naar de drukker ...

En  nu is het dan bijna zover dat het naar de drukker kan. De cover is inmiddels klaar, momenteel wordt er door de vormgever hard gewerkt aan het binnenwerk. We moeten dus nog even geduld hebben. Liefhebbers kunnen al wel vast intekenen op een exemplaar. Het boek wordt dan op 23 oktober 2019  – zonder verzendkosten – naar je opgestuurd!