Boek Oog voor Stijl: inspiratie, tips en adressen

 

het boek Oog voor Stijl

In het najaar van 2018 werd ik benaderd door uitgever Antje Bosscher van Unieboek | Het Spectrum. Zij wilde graag een boek uitgeven voor met name 50plussers over persoonlijke stijl. We zijn om tafel gaan zitten en zijn er na een paar brainstorms uitgekomen. Aansluitend ben ik vol enthousiasme aan de slag gegaan om vakvrouwen en -mannen te interviewen en te fotograferen. En daarnaast heb ik kandidaten (opnieuw) gefotografeerd en zonodig geïnterviewd over hun eigen stijl.

Boek Oog voor Stijl: inspiratie, tips en adressen

Het was een geweldige tijd. Er moest veel gebeuren in betrekkelijk korte tijd, maar ik heb er ongelooflijk veel plezier aan beleefd. Ik heb veel gereisd, van  Leeuwarden tot Antwerpen en alles daar tussenin. Ik ben zelfs een dagje op en neer naar Parijs geweest om trendwatcher op het gebied van lingerie – Jos Berry – te interviewen. Maar ook dat was helemaal geen straf! Het is altijd heerlijk om in Parijs te zijn, al is het maar voor een dag.

Boek Oog voor Stijl: inspiratie, tips en adressen

Het is mijn eerste boek, dus het hele maakproces was nieuw voor mij. Wat een verrassing toen de brochure met de aankondiging van het boek in de brievenbus lag. Je kunt je voorstellen dat het ook spannend was om de eerste drukproeven te zien. En het moment dat ik het boek bij de uitgeverij voor het eerst in handen kreeg zal ik niet gauw vergeten!

Boek Oog voor Stijl: inspiratie, tips en adressen

Een paar dagen later, op 23 oktober 2019 is het verschenen. Hier kun je de foto’s terugzien die zijn gemaakt tijdens de feestelijke lancering op 23 oktober 2019 bij Boekhandel de Vries in Haarlem.

Stijl ontwikkelt zich met de jaren

In het boek staan foto’s en interviews met vakvrouwen en -mannen en natuurlijk van mensen met een eigen, gedurfde stijl. Iéts oudere mensen, want stijl ontwikkelt zich met de jaren. Mensen die ik op straat tegenkom en die een beetje lef tonen in hun kledingkeuze. Ik wil daarmee graag laten zien dat je er op elke leeftijd modieus en sprankelend uit kunt zien. In het boek komen allerlei thema’s aan bod: van de kunst van het combineren tot je signature look vinden en je vrouwelijk kleden. Van vintage tot sieraden, schoenen, lingerie en brillen. Want het is nooit te laat je eigen stijl te vinden.

Milou van Rossum

Boek Oog voor Stijl: inspiratie, tips en adressen

Milou van Rossum in een overall van Dries van Noten

Niemand minder dan moderedacteur van NRC Milou van Rossum schreef het voorwoord voor Oog voor Stijl. Milou: “Je zo stijlvol en individueel kleden als de mensen die u in dit boek tegenkomt, is maar voor weinig jongeren weggelegd. Daarvoor zijn een paar dingen nodig die meestal met de jaren komen…”. Milou sluit haar voorwaard af met de wijze woorden:

‘IJdelheid is, heel vaak, levenslust. Dat we er allemaal maar lang last van mogen hebben’.

Voor het geval je ook op zoek bent naar inspiratie en tips van kenners: mijn boek Oog voor Stijl is te bestellen. Misschien heb je zelf al een exemplaar, maar hoe leuk is het om iemand anders ermee te verrassen. Bijvoorbeeld in plaats van een bloemetje. Uiteraard is het bij iedere boekhandel verkrijgbaar, maar kan ook vanuit je stoel besteld worden via onderstaand linkje. Het is een zogenaamde affliate linkje. Dit betekent dat ik een klein percentage krijg als jij het aanschaft. Geen zorgen, jij betaalt dus geen cent meer!

Mocht je een gesigneerd exemplaar willen, dat kan ook. Stuur mij een mail met je adresgegevens en ik zorg dat je het thuisgestuurd krijgt: misjabeijers@gmail.com (+ € 4,- verzendkosten)

Als je je lokale boekwinkel wilt steunen: het boek is bij iedere boekwinkel te krijgen of te bestellen. Lukt dat om een of andere reden niet, is het ook te bestellen via Bol.com

Koop bij bol.com

Oog voor Stijl
Unieboek | Het Spectrum
ISBN 978 90 00 36899 0
€ 25,99
oktober 2019

Dit is een affiliate link. Dat betekent dat als je het artikel via deze link bestelt ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). 

Hieronder een aantal van de geweldige reacties die ik van lezers kreeg:
Hoi, ik heb gisteren je boek aangeschaft bij de Bijenkorf in Amsterdam, echt geweldig! Wat een mooie, kleurrijke types lopen er toch rond, dankzij jou komen ze in beeld. Ik ga ook wat winkeltjes die in je boek staan bezoeken. Er mogen nog meer delen volgen van mij. Ga zo door! ~ Mayke
“Ik lees en herlees het” ~ Carla
Top! Je hebt een boek voor mij geschreven! Vanmiddag je boek gekocht, fantastisch, wat een schot in de roos. Ga de hele Kerst alle tips napluizen. Beste boek sinds ‘Ik heb niks om aan te trekken’ uit 1977″. ~ Anna
Ik wil je bedanken voor jouw boek. Zo persoonlijk en vol met leuke tips en adresjes. Ik ben er heel blij mee!” ~ Maggie

Boek Oog voor Stijl: inspiratie, tips en adressen

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This