Boekpresentatie Oog voor Stijl

Woensdag 23 oktober 2019 was het zover! Na maanden hard werken rolde mijn boek Oog voor Stijl van de persen. Om dat te vieren was er door Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum in samenwerking met Boekhandel De Vries Van Stockum een feestje georganiseerd. Toevallig heb ik – toen ik jaren geleden in Haarlem kwam wonen – in deze mooie winkel gewerkt als boekverkoopster. Voor mij daarom een bijzondere plek om dit te vieren. Het is een van de mooiere boekwinkels van Nederland; een groot, oud pand met verschillende ruimtes die in elkaar overlopen. In de royale ‘binnentuin’ werd het feestje gevierd.

     

Van heinde en verre

Voor de lancering waren alle mensen die ik voor het boek heb gefotografeerd en/of geïnterviewd uitgenodigd. En dat zijn er heel veel. Van heinde en verre kwamen ze naar Haarlem. Vanuit Antwerpen, Limburg, Groningen en alles daartussen in. Geweldig dat iedereen de moeite had genomen om hiervoor zo’n reis te maken. Van uitgever Antje Bosscher van Unieboek | Het Spectrum kreeg ik ruim een jaar geleden de uitnodiging om een boek te maken. Zij was er natuurlijk, hield een gloedvolle toespraak, en de overige medewerkers van Unieboek: redacteur Marjan Jordan en marketing manager Melissa van der Wagt, met wie ik de afgelopen tijd intensief heb samengewerkt. En natuurlijk Joyce Zethof, die het boek prachtig heeft vormgegeven.

Daarnaast familie, vrienden, bekenden en oud collega’s van De Vries. Winkelmanager Daan van der Valk (rechtsonder op de foto) was ook blij verrast door de hoge opkomst. En was bovendien onder de indruk van  de geweldige outfits van alle gasten. Hij heette iedereen van harte welkom. Daarna was de microfoon voor uitgever Antje Bosscher. Omdat ik voor het boek zowel vrouwen als mannen heb geïnterviewd wilde ik heel graag aan twee mensen een eerste exemplaar geven. Aan Lucy Bosscher, een van mijn volgers van het eerste uur. Wij hebben na onze eerste ontmoeting – toen ik Lucy toevallig op straat tegenkwam in Den Haag – altijd contact gehouden. Lucy heeft mij door de jaren heen altijd enorm gesteund en gestimuleerd om vooral door te gaan.

Underdressed

Natuurlijk wilde ik ook heel graag een exemplaar overhandigen aan een man. Daarvoor heb ik een van de best geklede mannen van Nederland uitgenodigd: Arno Kantelberg. Hoofdredacteur van Esquire en National Geographic. Columnist voor o.a. Volkskrant Magazine, schrijver van  ‘Man op z’n best’ dat een paar jaar geleden uitkwam. Onlangs verscheen zijn boek ‘De stijl van de schrijver’, over schrijvers en hun kleding. Ik ben er trots op dat hij er voor naar Haarlem kwam. Arno begon zijn toespraak met te zeggen dat hij zich in dit goed geklede gezelschap enigszins ‘underdressed’ voelde.

Uitgesproken gezelschap

Helaas kon modejournalist van het NRC Milou van Rossum er niet bij Zijn. Zij heeft het voorwoord voor Oog voor Stijl geschreven. De laatste zin daarvan zal ik hier vast verklappen: IJdelheid is, heel vaak, levenslust. Dat we er allemaal maar lang last van mogen hebben”. Heel veel dank Milou! De gasten van dit feestje hebben in ieder geval genoeg levenslust!

Omdat ik natuurlijk niet niet al mijn volgers heb kunnen uitnodigen, en hen toch een indruk wil geven van het feestje, heb ik hieronder een aantal foto’s van de middag geplaatst. De foto’s zijn door verschillende gasten genomen, heel fijn dat ik ze mag gebruiken.

 

Reünie

Kleding is een vorm van communicatie, dat werd deze middag overduidelijk bewezen. Het was bijzonder om te zien dat iedereen snel met elkaar in gesprek raakte. Mensen herkenden elkaar natuurlijk ook door eerdere foto’s die gepubliceerd zijn op mijn blog. Meneer B noemde het dan ook terecht ‘een reünie van mensen die elkaar niet kennen’. Volgens mij laten de foto zien

Goed nieuws

Het was een dag om nooit te vergeten! Hartelijk dank aan alle mensen die hier aan bijgedragen hebben.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek? Ik hoop het natuurlijk! Het goede nieuws is dat het boek inmiddels overal te koop is. In Nederland bij alle boekwinkels (in ieder geval  te bestellen) én in België bij Standaard Boekwinkels. Mocht je een gesigneerd exemplaar willen, stuur dan een mailtje naar misjabeijers@gmail.com (verzendkosten €4,-)

Oogvoor Stijl

Unieboek | Het Spectrum
ISBN 978 90 00 36899 0
€ 24,99

Het is ook te bestellen via Bol.com (zonder verzendkosten)

Koop bij bol.com