Boutique La Lecq in Terborg

Boutique La Lecq in Terborg

Een paar weken geleden was ik voor familiebezoek in Terborg, in de Achterhoek. Ik zag een winkel met een chique naam: Boutique La Lecq, met in de etalage mooie kleding en laarzen, o.a. een broek van het merk Cambio. Maar voor een nieuwe broek van dat merk was de prijs wel erg laag. Dat klopte inderdaad, want La Lecq is een winkel waar tweedehands kleding wordt verkocht.

Boutique La Lecq in Terborg

Trendsetter

Het aanbod tweedehands – preloved – winkels wordt steeds groter. Eigenaar Hanneke La Lecq: “Ik ben geboren in Amsterdam en een jaar of vijftig geleden samen met mijn man – voor zijn werk – verhuisd naar de Achterhoek. Toen we nog in Etten woonden ben ik al begonnen met de verkoop van tweedehands kleding (voorheen Re-Style). Ik was eigenlijk wel een soort trendsetter, want in die tijd keek men – zeker hier in de Achterhoek – nog wel een beetje argwanend naar tweedehands kleding. Dat is gelukkig de laatste jaren erg veranderd. Inmiddels zit ik al weer een paar jaar in Terborg en heb een vaste klantenkring opgebouwd.”

Merken

Bij La Lecq is alles – heel handig – op kleur gesorteerd. Naast dameskleding vind je er ook schoenen, tassen en sieraden. Denk daarbij aan merken als Cambio, Marc Cain, Lui Jo, Michael Kors en Twinset. Voor feestkleding kun je er trouwens ook terecht! Ik had een beetje haast, ik gunde me alleen tijd om wat foto’s te maken, maar helaas had ik geen gelegenheid meer om iets te passen. Ik zag in een flits een paar prachtige paarse kniehoge laarzen. Gauw even gekeken naar de maat, maar jammer genoeg waren ze een maatje te klein. Ik heb achteraf toch een beetje spijt dat ik ze niet even gepast heb, voor je-weet-maar-nooit! Want de kleur was echt perfect!

Boutique La Lecq in Terborg

Sfeer

Boutique La Lecq is echt een sfeervolle winkel, gezellig ingericht met grote foto’s, een open haard en een royale tafel. Ik kan me voorstellen dat je hier – al dan niet met vriendinnen – even de tijd neemt om lekker rond te kijken en te passen. Bij een volgende gelegenheid ga ik zeker terug om ook lekker te neuzen én te passen!

 

Tweedehands pareltjes vind je overal. Zoek je nog een tweedehands winkel in de buurt van Terborg (Achterhoek): kijk dan even hier