Cadeau-voor-meneer-B-_-MisjaB.nl

Verjaardag

Voor z’n 70ste verjaardag was ik op zoek naar een cadeautje voor meneer B. Net zoals zoveel mannen, en zeker van die leeftijd, heeft hij alles. Zoniet, koopt ie het liever zelf. Alleen kleding voor zichzelf kopen schiet er nog wel eens bij in. Hij is er niet zo in geïnteresseerd, draagt kleding echt tot het versleten is of tot het moment dat ik roep dat iets écht niet meer kan qua model, kleur of anderszins. Maar hij heeft een zwak voor de truien van Joe Merino. Misschien komt dat wel omdat het concept van dit merk hem zo aanspreekt.

Antwerpen Joe Merino misjab.nlIMG_1402

 

Merino

Een paar jaar geleden ontdekten we dit merk. Het zijn truien gemaakt van 100% merino wol, destijds alleen in een V-hals en ronde hals verkrijgbaar. Inmiddels is de collectie iets uitgebreid met een model met rits, een vest, een sport model met capuchon en er zijn nu ook sokken en shawls. De trui is iets getailleerd, in 6 maten en 50 verschillende kleuren. Het is daarom heel overzichtelijk als je een winkel van Joe Merino binnenwandelt.

MeneerB-Joe-Merino-_-MisjaB.nl-IMG_4761

 

Subtiel oranje

De truien zijn niet te dik, de wol pilt niet of nauwelijks en de kleuren zijn prachtig. Maar het allermooist aan deze truien vind ik het oranje randje dat onderin de rechtermouw is verwerkt. Ik ben gek op dit soort kleine, subtiele details. Dus voor zijn verjaardag heb ik in Amsterdam deze trui voor meneer B gekocht. Overigens zijn de truien ook online te koop en worden gratis verzonden.

Meneer-B-Joe-Merino-_-MisjaB.nlIMG_4747

Ieder nadeel….

Een wollen trui hoef je niet vaak te wassen. Lekker laten luchten na het dragen is voldoende en veel beter voor het behoud. Per ongeluk heb ik een van de eerste truien eens in een (te warme) was meegedraaid. Meneer B past er niet meer in, maar ik heb in ieder geval nu ook een eigen Joe Merino. ‘Ieder nadeel heb z’n voordeel’ zei Johan Cruijff al.

Meneer-B-Joe-Merino-_-MisjaB.nl-IMG_4760

Wil je op de hoogte wilt blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]