‘Een karakteristiek sieraad is een belangrijk onderdeel
van de look van een vrouw en wordt je eigen amulet’
volgens Diane von Fürstenberg (interview NRC 5-3-2016)

Combineren is een kunst

combineren is een kunst | MisjaB.nl

Mariël Ellens (1959) uit Zutphen.: “Mode betekent voor mij creatief combineren. Ik heb het van huis uit meegekregen. Mijn ouders hadden een herenmodezaak, waar ik, als scholier, ook heb gewerkt. Een bekend gebaar in onze familie is dan ook het voelen van stoffen. Ik heb me een tijd verzet tegen mode, maar toch was ik als adolescent een klant van Mac&Maggie, een teken dat ik de mode volgde. Ik had en heb een zwak voor sieraden, destijds stond ik bekend om m’n ‘statement’ kettingen.

Goud

combineren is een kunst | MisjaB.nl
Deze armband (gekocht bij HelenaE, een lokale tweedehands winkel) vind ik een fraai voorbeeld van ironie: met goudpapier in perspex toch iets rijks suggereren. Met het goud laat ik zien dat ik weet wat er in de mode speelt (metalics), maar ik geef er een eigen draai aan. Het tasje is nieuw (&OtherStories), de riem hoort bij een jurk van  NajaLauf, die ik ooit heb gekocht in de ‘seconds’ afdeling van Mooi, een Zutphens winkeltje met liefde voor kleding. De rok is van Mangano, ook gekocht in een Zutphense tweedehands winkel: Cameleon

 

Zutphen

combineren is een kunst | MisjaB.nl
Je ziet, ik ben een soort wandelende promotie zuil voor Zutphense tweedehands winkels. Daar zijn er relatief veel van, want in Zutphen leeft 22% van de inwoners van een uitkering. En toch kun je hier ook tegen een Gucci rok of een jas van Karl Lagerfeld aanlopen. Als je vraagt wie mijn stijl icoon is, misschien wel diegene die, met het minste geld maar
met talent voor combineren tot een persoonlijke uitstraling komt … “

Volgens mij is het de hoogste tijd om weer eens naar Zutphen te gaan, ik ben in ieder
geval heel benieuwd naar die tweedehands winkels! 

combineren is een kunst | MisjaB.nl

 Meer tweedehands adressen vind je hier