door MisjaB

Combineren kun je leren: een gestreepte broek 4x anders

Combineren kun je leren

Toen ik deze broek een paar jaar geleden in een vintage winkel zag (die helaas inmiddels is opgedoekt) twijfelde ik eerlijk gezegd wel even. Twijfel omdat het zo’n opvallend exemplaar is en eerlijk gezegd vond ik het ook een beetje prijzig. Het is een ontwerp van Dries van Noten, mooie stof en goed gemaakt. M’n enthousiasme won het van de twijfels, gelukkig maar.

Combineren kun je leren: een gestreepte broek 4x anders

Opvallend in Parijs

Door de kleuren en de strepen is het een opvallende broek. Maar dat blijkt helemaal geen bezwaar. Juist door de kleuren die erin zitten kan ik er ook veel combinaties mee maken. Daar had ik tijdens de Fashion Week in september 2017 in Parijs ook veel plezier van. Hier gecombineerd met een groen shirt van Rue Blanche en een lange linnen jas. Netsokjes en ‘zilveren’ loafers van &Other Stories. Met zoveel kleur om m’n benen kan m’n kleurrijke ketting er ook nog wel bij.

Combineren kun je leren: een gestreepte broek 4x anders

Verschillende dessins

Dries van Noten is een meester in het combineren van kleuren en dessins. Door naar zijn combinaties te kijken raak ik geïnspireerd en heb de smaak te pakken gekregen om ook dingen uit te proberen. Voorheen was ik erg voorzichtig en maakte meestal alleen combi’s met effen stoffen. Het is een uitdaging om een stap verder te gaan door bijvoorbeeld een streep met bloemen en of een ruitje te mixen. Deze combinatie met een blouse met opvallen dessin vind ik het meest gewaagd en geslaagd. Het oranje van de blouse komt niet echt terug in de broek, maar dat blijkt helemaal geen bezwaar. Ik draag er een zwart hes overheen dat ik met de groene broche iets meer kleur heb gegeven. De sleehak schoenen zijn van Fly London.

 

Fel roze

Combineren kun je leren: een gestreepte broek 4x anders

Met m’n felroze jas (Tara Jarmon) is het een prima combi voor een zonnige dag het voor- en najaar. In de ketting (Essentiel) zit ook oranje, dus daarom vind ik dat de oranje sneakers (Vagabond) er prima bij passen. De sneakers maken het ook iets meer casual.

Combineren kun je leren: een gestreepte broek 4x anders

Dit is de meest recente combinatie. Met een wit/donkerrood pied-de-poule truitje (merkloos) dat ik van een vriendin kreeg omdat het haar niet meer past. Het lange vest (Rue Blanche) is een nieuwe aanwinst, qua kleur past het ook prima bij deze broek. Deze foto is eind augustus gemaakt, vandaar de sandalen (Poesie Veneziane). De broek was inderdaad niet goedkoop, maar is de prijs dubbel en dwars waard! Ik ben er nog stees heel blij mee. Het tasje is van COS. 

Inspiratie

Ter inspiratie hieronder een video van de herfst/winter 2018-2019 fashion show van Dries van Noten

 

 

Kortom: combineren kun je leren. Denk ook aan de tip die Alyson Walsh geeft in haar boek Know your style: “Gewoon goed kijken in de spiegel en ontdekken wat voor jou werkt en wat niet”.

Hou jij er ook van te combineren? Ik ben benieuwd naar je mooiste vondsten! Stuur een foto van je lievelings combinatie naar misjabeijers@gmail.com en vertel er in het kort bij waarom het je favoriete combi is.

Hieronder de favoriete combinatie van Erica Pach, :

Geel is sinds een paar jaar mijn lievelingskleur. Zo vrolijk, zo zonnig. Ik word er altijd blij van. Daarnaast vind ik deze 50er jaren rok geweldig. Ik heb deze outfit op meerdere manieren gestyled in de loop der jaren. Daarom verschillende foto’s. Groet Erica