Observeren

Cor de Graag (1965) werkt sinds een jaar als zelfstandig consultant. Cor: “Veel ondernemers hebben last van het ‘superman syndroom’. Ze denken namelijk alles zelf te kunnen en geen hulp nodig te hebben. Mijn ervaring is dat het goed is om mensen van buiten naar je organisatie te laten kijken. Ik vertel managers en directeuren van bedrijven wat ze liever niet willen horen, maar waar ze uiteindelijk wel blij van worden. Observeren is mijn kracht en passie. Daar wil ik iets mee doen, niet langer als sales consultant in de IT, maar nu als zelfstandige (Company Optimizer).”

Trendy

“Naast dit werk als consultant ben ik bezig een website te maken onder de naam: Trendy Rotterdam. Het moet een platform worden waar ruimte is voor blogs, vlogs en artikelen over Rotterdamse bedrijven. En vooral ook over de mensen die deze bedrijven runnen. Het is de bedoeling dat iedereen blogs en vlogs kan aanleveren over actuele onderwerpen in Rotterdam, zoals leuke adressen of bijzondere Rotterdammers met een verhaal. Kortom, het wordt een website voor en door Rotterdammers.”

Niet stil staan

“Wat ik heel belangrijk vind is dat je niet op een bepaalde leeftijd moet stoppen met werken. Als je enthousiast bent, ga dan vooral lekker door. En ik zie te vaak mensen in mijn netwerk die geen stappen hebben gezet en dat vind ik heel jammer. Ik wil iedere dag iets leren, niet alleen van leeftijd genoten, maar ook van jongeren en ouderen. Ik wil vooral niet stil blijven staan. ”

Handelsmerk

“Het heeft me gebracht waar ik nu ben. In de eerste klassen van de lagere school werd ik ermee gepest en heb ik er last van gehad. Maar ik heb me zelf gesterkt. Ik heb geleerd om heel snel en ad rem te reageren. Daarmee nam ik mensen de wind uit de zeilen. Ik ben er strijdbaar en weerbaar door geworden. Toen ik een jaar of 7 was ging m’n zus met mij mee naar de kapper en kreeg ik m’n eerste ‘hippe’ kapsel. Sinds die tijd heb ik ieder jaar een ander model. Nu is het deze kuif en m’n rossige haar is zelfs m’n handelsmerk geworden.”

Het pak dat Cor draagt is van Suit Supply, overhemd van Simon Carter. De schoenen zijn van het merk Pepe Milan De bril (“deze wil ik ook in het rood”) is van Céline .

Tip

Cor heeft nog een tip voor Rotterdam: voor een drankje wijnbar van Janssen en van Dijk, daar vlakbij zit Restaurant 1nul8.

 

 

 

 

Benieuwd naar mijn stijl? Je kunt me volgen op Instagram