Corinne, kleurrijk Rotterdam | MisjaB.nl

Uitbundige haardos

Corinne (1951) is een opvallende verschijning. As ik haar in de verte zie lopen doet ze me denken aan Grace Coddington (voorheen creatief directeur Amerikaanse Vogue). Ze heeft in ieder geval bijna dezelfde roodkleurige en uitbundige haardos. Ik wil haar graag fotograferen voor Zin magazine, voor mijn maandelijkse rubriek met uitgesproken types. Corrien: “Mijn kapsel is inderdaad opvallend, ik heb het altijd lang gehad. Ik ben van nature rood, maar moet het nu wel wat kleuren om het zo te houden. Dat doe ik overigens zelf, ik gebruik koperblond van l’Oréal, dat komt het best overeen met m’n eigen haarkleur. M’n bijpassende sproetjes zijn in de loop der jaren verdwenen.”

Corinne, kleurrijk Rotterdam

Zwart is favoriet

“Toen ik een jaar of 13 was wist ik al precies wat ik wilde. Tot ergernis van m’n ouders was ik al jong met m’n uiterlijk bezig, met kleding én make-up. Ik kocht van m’n zakgeld bijvoorbeeld ‘Beatle’ kousen in allerlei kleuren. Maar die mocht ik uiteraard niet aan naar school. Over die gekleurde kousen trok ik dan een paar bruine kousen. Zodra ik de deur uit was gingen, in de brandpoort naast ons huis, de bruine kousen uit. Die stopte ik in m’n tas. Dan kon de dag voor mij beginnen. Als ik iets nieuws mocht kopen zocht ik net zolang tot ik precies dat had wat ik wilde. In m’n tienerjaren was ik een tijdje catwalk model voor een ontwerpster. Toen was ik in de gelegenheid om af en toe iets tegen een leuke prijs te kopen. Ik herinner me een donkergroen pak met zwarte blokken en een leverkleurig jurkje. Later kreeg zwart mijn voorkeur. Dat is nog steeds zo. Zwart en zwart in combinatie met wit. Door mijn vriendinnen kies ik de laatste tijd wat vaker voor kleur als toevoeging. Vandaar deze camel jas en het kleurrijke vestje”.

Corinne, kleurrijk Rotterdam

Ik hou van winkelen

Of het nu op internet, in tweedehands winkels of in winkels met nieuwe kleding is, ik hou heel erg van winkelen. Ik hou ervan om rond te neuzen en dat kan op internet ook heel goed. Favoriete merken zijn Humanoid, Malene Birger en Filippa K Maar ik slaag ook vaak bij COS, Zara en H&M. Ik heb het ook meegekregen, mijn moeder zag er ook altijd graag goed uit. Eigenlijk had ik wel styliste of visagiste willen worden, maar dat was in die tijd toch wat lastiger. Het is dus een hobby gebleven, ik heb o.a. gewerkt als manager bij een telefonie opleiding. Nu ik niet meer werk ben ik overigens niet alleen met kleding bezig: ik help als vrijwilliger om dieren te herplaatsen. Ik ben echt een dierenliefhebster. Dit werk levert veel leuke ontmoetingen op en geeft heel veel voldoening.”

Corinne, kleurrijk Rotterdam

 

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

 

Pin It on Pinterest

Share This