Als het kouder wordt draag ik altijd een hoed | MisjaB.nl

 

Hoed of pet

Een dame met zo’n leuke hoed, het valt tóch altijd op, mij in ieder geval wel. Ik kom haar tegen in  Amsterdam. Later blijkt dat ik haar al eerder fotografeerde, toen ik net begon met mijn blog.  Dat was in de zomer, dus zonder hoed, vandaar dat ik haar niet zo snel herken; Laura van Gelder (1947): “Als het kouder wordt draag ik altijd een hoed of een pet. Deze hoed heeft een nichtje voor me gevonden bij Sukha. Het is een Pomandère, ik ben er erg blij mee.

Laura: “Ik heb modeacademie Charles Montaigne afgerond en meer dan 18 jaar een eigen groothandel in confectie gehad. Ik vertegenwoordigde buitenlandse merken zoals Novelty en Nadine H op de Nederlandse markt. Nu werk ik alleen nog één dag per week als receptioniste bij kapsalon Headline in Amsterdam. Behalve dat het leuk werk is, is het ook een goede reden om me even op te tutten en aandacht aan mezelf te besteden.”

'Als het kouder wordt draag ik altijd een hoed...'

 

Mijn stijl

“Mijn stijl kan ik het best omschrijven als semi sportief met een moderne twist. Ik hou van gemakskleren, en dan vooral van gebreide stoffen. Ik heb heel lang geen kleding meer zelf gemaakt. Pas geleden zag ik een prachtige rok, maar vond ‘m echt veel te duur. Toen heb ik een mooie lap stof gevonden bij Capsicum en heb er zelf een gemaakt. Dat ga ik weer vaker doen. COS is een van m’n favoriete winkels, het leuke daarvan vind ik dat alles altijd weer bij elkaar past en het is heel betaalbaar. Ik hang niet aan bepaalde merken, maar kwaliteit vind ik wel belangrijk. Ik heb jaren geleden eens een jasje van Dries van Noten gekocht, dat is nog steeds mooi en krijg er altijd complimenten over als ik het draag.”

'Als het kouder wordt draag ik altijd een hoed...'

Ouder

“Ik heb er nooit moeite mee gehad om ouder te worden, niet op m’n 40ste en 50ste en ook niet toen ik 60 werd. Maar 70 voelt toch anders, waarschijnlijk komt het omdat ik er nu meer bij stil sta dat het leven eindig is. Van de andere kant ben ik er trots op. Rimpels en grijze haren vind ik geen probleem, die horen erbij. Mijn haar kleur ik al lang niet meer en ik draag het al heel lang kort. Ik ben sinds 1980 lid van Roeivereniging de Hoop en roei nog steeds in wedstrijd verband. We doen o.a. mee aan de Head of the River Amstel. Elke zaterdag trainen we met 8 dames. Ik vind het een heerlijke manier om buiten in beweging te zijn en op die manier m’n hoofd leeg te maken. Ik voel me fit en… ik heb daardoor in ieder geval sterke benen en geen ‘zwabber-armen’.”

'Als het kouder wordt draag ik altijd een hoed...'

Tip

“Kijk eens wat vaker in de spiegel en kleed je met aandacht!”

Jas: COS, gebreide jurk Zenggi (jammer genoeg uit de collectie).

 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]