De 5 onmisbare dingen die MisjaB meeneemt op vakantie

Het is bijna zover, de koffer kan worden ingepakt. We vertrekken naar Málaga, maar wat neem ik mee? Het weer ziet er niet zo mooi uit als we gehoopt hadden. Het zal rond de 18 graden blijven, met af en toe zon en ook wat regen. Lastig om te kiezen wat mee moet en kan. Ik wil namelijk geen grote koffer meenemen. Ik vind het altijd een sport om net díe dingen mee te nemen waarmee ik goed kan combineren, zodat ik niet met een type hutkoffer hoef te zeulen. Deze 5 dingen moeten in ieder geval mee.

Sneakers

De 5 onmisbare dingen die MisjaB meeneemt op vakantie

Deze sneakers staan bovenaan het lijstje. Ik begin altijd eerst met het bedenken welke schoenen ik mee wil nemen. Van daaruit maak ik de verschillende combinaties. Schoenen nemen tenslotte de meeste ruimte in. Je kunt natuurlijk, zoals Cisca Dresselhuys ooit vertelde, alleen witte en zwarte kleding meenemen. Dan ben je inderdaad gauw klaar, ook qua schoenen. Maar dat vind ik toch een beetje te saai. Deze Vagabond sneakers passen qua kleur ook bij heel veel. Bij een jurk en een broek. En, niet onbelangrijk, ik kan er úren op lopen!

Streepshirt

De 5 onmisbare dingen die MisjaB meeneemt op vakantie

Mijn liefde voor gestreepte shirts heb ik al eens opgebiecht. Daarom gaat in ieder geval gaat dit nieuwe shirt van COS mee. Het is een perfect model, heeft een boothals en  is gemaakt van 100% katoen. Streepjes zijn makkelijk te combineren, ze passen bij zowel een print als bij een effen stof.

Sieraden

De 5 onmisbare dingen die MisjaB meeneemt op vakantie

Met ringen en kettingen kun je een outfit makkelijk een andere ‘look’ geven. Dus handig om daar wat van mee te nemen. Ik neem deze ketting van Vanilia in ieder geval mee, het is m’n mooiste. Eenvoudig, maar kleurrijk en past daarom ook overal bij.

Shawl

De 5 onmisbare dingen die MisjaB meeneemt op vakantie

Ik neem altijd een of meer shawls mee, het neemt niet veel ruimte in. In het vliegtuig komt zo’n shawl altijd al van pas omdat de airco nooit goed is afgesteld. Ik krijg het altijd een beetje koud. En als je even wilt slapen is het ook fijn om er je gezicht mee te bedekken. Een shawl is multifunctioneel, als ceintuur te gebruiken maar ook als haarband.

Eight Hour Cream

De 5 onmisbare dingen die MisjaB meeneemt op vakantie

Natuurlijk neem ik een toilettas vol met crèmes, make-up, nagellak en haarverzorgings spullen mee. Voor zover mogelijk vul ik mini potjes of flacons om ruimte te besparen. Wat in ieder geval altijd mee gaat is deze Eight Hour Creme van Elizabeth Arden. Het is een vettige crème, die echt overal voor te gebruiken is. Kloofjes in je lippen, droge handen en/of hielen. Maar ook als lipgloss, of voor een beetje glans op je wangen. Of om je wenkbrauwen in vorm te brengen. En als je een wond(je) hebt, zul je merken dat het hierdoor heel snel geneest. En probeer het eens 1x per week als nacht crème, de volgende ochtend word je wakker met zijdezachte wangen!

De 5 onmisbare dingen die MisjaB meeneemt op vakantie

Uiteraard gaat m’n ‘little black book’ ook mee, voor het geval ik leuke shopping adressen tegenkom. En m’n camera natuurlijk. In ieder geval heb ik al een afspraak gemaakt met een fashionista in Málaga om haar te fotograferen en te interviewen. Dus.. wordt vervolgd.

Nu nog alles inpakken. Maar dat heeft Zamarra Kok me geleerd. In dit filmpje laat ze zien hoe je een koffer zo efficiënt mogelijk inpakt.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]