grijs-coll-_-MisjaB.nl

 

De voordelen

Mijn haar verf ik niet meer en dat bevalt me heel goed! Vroeger, toen ik nog iets jonger was, liet ik eens per half jaar wat highlights plaatsen door de kapper. Ik ben van nature donkerblond, vanaf m’n veertigste kwamen de eerste grijze haren. Door de highlights ontstond een natuurlijk ogende peper-en-zout kleur. Inmiddels laat ik het al meer dan vijftien jaar niet meer kleuren. Ik vind het wel spannend om te zien hoe de kleur verandert. En hoe lang het duurt voor ik helemaal grijs ben. Dat verschilt natuurlijk per persoon, bij mij ziet er inmiddels zo uit.

De-voordelen-van-grijs-haar-_-MisjaB.nl-

 

Gezond

Het belangrijkste voordeel om je haar niet meer te verven is dat het beter is voor je haar. Dat geldt voor alle leeftijden, maar zeker als je iets ouder wordt. Omdat dan de structuur van je haar verandert, het wordt iets dunner. Door het verven wordt het er natuurlijk niet gezonder op.

Uitgroei

Als je je haar niet meer verft, hoef je nooit meer over je uitgroei in te zitten. Zelfs niet als je op de fiets zit en je haar door een flinke windvlaag omhoog vliegt. Of dat iemand, die iets hoger zit of staat dan jij, precies de scheiding, met uitgroei, op je hoofd ziet.

Huid

Als je iets ouder wordt verandert de teint van je huid, je huid wordt iets lichter. Als je je haar blijft verven in de kleur die je ooit had, past het niet meer zo goed bij je huid. Hoe mooi je eigen haarkleur vroeger ook was.

Tijd én geld

Last but not least: het scheelt tijd én geld. Zelf verven zal niet zo kostbaar zijn, maar het is natuurlijk wel een heel gedoe in de badkamer, lijkt me. En als je het door de kapper laat doen, ben je veel geld en tijd kwijt. Soms kom ik bij de kapper en zit er al iemand met een hoofd vol folie een tijdschrift te lezen. En die zit er nog steeds tegen de tijd dat ik gewassen, geknipt en geföhnd de deur weer uitwandel. Van het geld dat ik niet hoef uit te geven aan verfbeurten koop ik liever een bloesje, of een (gestreept) truitje.

Deze voordelen gelden overigens ook voor mannen! Heb jij nog meer voordelen? Ik hoor het graag!

Denk je er ook over om je haar te laten laten uitgroeien, lees hier de tips van een professional.

 

Wil je op de hoogte wilt blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

 

Pin It on Pinterest

Share This