De Kenzo koffer van Joke Koning deel 2

Joke Koning is een verzamelaar. Niet alleen van mooie kleding, maar ook van (antieke) meubels, gebruiksvoorwerpen en klederdrachten. Alles is op een museale manier opgeborgen en geordend. Ieder meubelstuk in haar stolpboerderij heeft een verhaal. Ze houdt van mooie kleding en heeft een liefde voor mooie stoffen. Dat kreeg ze van huis uit mee, haar opleiding aan de Fashion&Design opleiding de Academie voor Beeldende kunst heeft dat zeker ook aangewakkerd. Kostuumgeschiedenis was een belangrijk onderdeel van de studie. De liefde voor Kenzo kleding deelde ze met Anne, de eigenaresse van Hoppety in Groningen. Dit was een van de eerste boetieks in Nederland die dit merk verkocht. Joke heeft in de loop van de jaren heel veel kleding van deze ontwerper gekocht. Ik mocht een kijkje nemen in haar Kenzo koffer, waarin ze een groot deel van deze collectie al heel lang bewaart.

Meer Kenzo

“Toen Kenzo een jaar of 40 geleden voor het eerst te koop was in Nederland, werd het verkocht bij de exclusieve boetiek Hoppety in Groningen, waar ik destijds woonde. Ik was een liefhebber van het eerste uur en ben het altijd gebleven. Vooral zijn prachtige, ongeëvenaarde kleurgebruik spreekt mij erg aan. Ik heb alles bewaard, sommige dingen kan ik nog steeds dragen. Mijn maat is niet veranderd, maar het zijn ook tijdloze ontwerpen. Ik vind het leuk om het nu met jou weer eens te bekijken.”

“De motieven die hij gebruikt zijn kunstwerken op zich. Je zou het zo kunnen inlijsten. Er is zoveel aandacht aan alle details besteed.”

Meer Japans

Joke-_-MisjaB.nlIMG_8375

“De ontwerpen van de Japanse Issey Miyake spreken mij ook erg aan. Deze top is m’n nieuwste aanwinst, (bij Reflection A’dam) uit de serie Cauliflower. Gemaakt van rayon, een natuurlijk materiaal, dat steeds vaker wordt gebruikt door dit label. Ik vind de kleuren zo prachtig en de top heeft de kenmerkende mouwen van Miyake.”

 

De Kenzo koffer van Joke Koning deel 2

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]