Luna Lunettes | MisjaB.nl

Wie is Luna Lunettes

Het blijkt het alter ego van Carolien: ‘Zij heeft een missie: het hartelijk verwelkomen van álle mensen. Dat doet ze als theatrale presentator, verrassende (talkshow-) host of ceremonie meesteres. Sinds haar vroegste jeugd heeft zij die rol in klein en later groot gezelschap. Zij speelt toneel en houdt van dramatische overdrijving. Vanaf 2010 is Luna Lunettes zelfstandig.’ Tijdens de jaarlijkse Hoedenparade in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam, op de 3e dinsdag in september, kom ik Carolien tegen in deze prachtige outfit. Geheel terecht reikt de jury de prijs voor de mooiste hoed uit aan Carolien.

De missie van Luna Lunettes | MisjaB.nl

Kleding speelt een grote rol in je carrière, hoe is dat begonnen?

Carolien: “Als jonge meid hoorde ik er niet bij (voor mijn gevoel); mijn broek was nooit van het juiste merk, de schoenen hadden nooit de gewenste hoogte. Als puber verkeerde ik in een totale identiteitscrisis. Mijn schoolvriendin redde mij tijdelijk door me mee te nemen in de Punkscene. Maar als twintiger begon de zoektocht naar comfort opnieuw. Dit leek het drama van mijn leven te worden.Totdat ik het podium opging en er (voor mijn gevoel) mocht zijn, voor- en achter de schermen. Ik kon op het podium dingen doen en dragen die ik in het dagelijks leven in de kast kon laten of juist niet! Ik voelde me beter dus ik hoefde mij niet druk te maken bij wie of wat ik wel of niet hoorde en waarom. En zo kwam het dat ik met de outfits voor Luna Lunettes wel een eigen een standpunt durfde en kon maken. Uiteraard heeft ook Luna een loopbaan afgelegd. Ik speel nu met rolpatronen, tart de etiquette en wissel mannelijk, vrouwelijk en alles daar tussen in af.”

De missie van Luna Lunettes | MisjaB.nl

Willkommen, Bienvenue, Welkom!

“Bij de optredens van Luna Lunettes speelt niet alleen de serieuze boodschap, maar ook de hilarische humor een grote rol. Met mijn kleding onderstreep ik mijn visie: Niets is wat het lijkt! Life is your stage! en Leven en laten leven! Gevolg: Door onverwachte verrassing belandt men daar waar men werkelijk is en staat men open voor het evenement of … elkaar! Je kunt mij inhuren als presentator, (talkshow-)host, ceremonie meesteres. Heerlijk vind ik dat. Bij tijd en wijle is het moment daar om eigen shows te maken. Dat wil en kan ik niet alleen. Dan werk ik samen met (semi-)professionele artiesten van Luna Lunettes’ Variété. Wij zijn inmiddels een Troupe de Théâtre en ik stel, net als het ouderwetse ‘Vaudeville’ afhankelijk van de show, een ad hoc gezelschap én een hedendaags variété programma samen. Wij maken muziektheater voor alle mensen! Wij vinden het leuk én goed om met elkaar en met onze eigen humor en eigen uitdagingen een programma te maken dat kwalitatief goed is. Zo werk ik aan mijn ideaal: een liefdevolle wereld voor alle mensen, ongeacht seksuele voorkeur, sekse, religie of afkomst!

De missie van Luna Lunettes | MisjaB.nl

Hoe kwam je op het idee van deze outfit?

“Mijn dochter hield, op een mooie zomeravond, haar lievelings sushi omhoog tijdens een etentje in de tuin. Ik zag ik daar een hoedje in maakte er een foto van. Het hele gezelschap verklaarde me voor gek. September naderde en ik nam me voor dit jaar zelf een hoedje te maken voor de Hoedjesdag in de OBA (vorige jaren droeg ik hoeden van Irmgard Gilds). Ik herinnerde ik me de sushi…. én dat ik nog ergens een kimono had hangen. De wijze van het knopen van de Obi haalde ik van YouTube. Mijn kleppers van Dr.Scholl vond ik eindelijk in een ouderwetse schoenwinkel, ik was er al jaren naar op zoek. Onze leuke kinderjuf van vroeger had ze namelijk ook!

De missie van Luna Lunettes

“Het hoedje maakte ik van uitgeknipte kleding: ‘n shirt, schuimrubber, tule en materialen uit alle kasten van het hele huis. Kimono en strik komen van de maandagochtend Noordermarkt.”

Ga je altijd opvallend gekleed? 

“Ik denk dat een bloemetjes jurk en een zonnehoed of een little black dress met een collier niet persé opvallend zijn. Maar het blijkt dat mensen dat wel opvallend kunnen vinden. Ik denk dat de manier waarop je je kleding draagt net zoveel invloed heeft als de keuze van je kleding. Ik koop m’n kleding op de Noordermarkt in Amsterdam (maandagochtend) of in kringloopwinkels. Soms vermaak ik ’t, óf om het passend te maken óf omdat ik het kocht vanwege de stof. Dan maak ik er iets simpels van, bijvoorbeeld een rok. Mijn stijliconen zijn (in willekeurige volgorde): Coco Chanel, Marilyn Monroe, James Bond, Captain Jack Sparrow, Marie Antoinette, Michael Jackson, Madonna, en de personages en sfeer uit de musical “Cabaret”.

Mijn missie: wereldvrede, liefde en harmonie!

Hier vind je de agenda van Luna Lunettes.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This