De modekleuren voor het najaar 2017, laat je inspireren

Najaar 2017

Voorlopig genieten we nog lekker van de zomer, maar het zo leuk om in ieder geval vast naar de kleuren voor het komende seizoen te kijken. Voor modekleuren voor het najaar heeft Pantone gekeken naar de kleuren die het meeste te zien waren tijdens de New York Fashion Week en de London Fashion Week. Van de kleuren die het vaakst op de catwalks langskomen wordt een Top 10 samengesteld. Dit jaar zijn er voor het eerst voor zowel New York als voor Londen afzonderlijke Top 10’s samengesteld.

London

Dit zijn de kleuren gepresenteerd tijdens de Fashion Week in London.

Color palette London

New York

Hieronder de kleuren van de Fashion Week in New York. Ze blijken voor een groot deel met elkaar overeen te komen. Het meest afwijkend is het felle paars van Londen (Royal Lilac) en het bordeauxrood (Tawny Port) van New York. En het mosterdgeel van Londen (Lemon curry) tegenover het smaragdgroen (Shaded Spruce) van New York. Volgens Leatrice Eiseman, directeur van het Pantone Instituut, is het grote verschil de manier waarop de kleuren gecombineerd worden.

Color palet NYpantone-color-swatches-palette-fashion-color-report-fall-2017-new-york

 

Wat heb ik in huis?

Ik ben vast in m’n eigen kast gedoken om te zien welke kleuren ik heb voor het najaar. Een paar tinten ter aanvulling zou niet gek zijn, maar een mens moet wat te wensen houden. Als accent heb ik m’n roze jas er ook even bij gehangen. Alleen om te laten zien welk effect toevoeging van een enkele opvallende kleur heeft. Net zoals je kunt zien in de foto’s van het boeket bloemen, dat ik toevallig de dag dat ik de foto’s maakte kreeg van vrienden.

 

 

Inspiratie

Heerlijk om in winkels te kijken naar een nieuwe collectie. Ik heb een kleine selectie gemaakt, ter inspiratie. Verschillende tinten rood, als accent of voor een heel kledingstuk, is wel de opvallendste kleur voor dit najaar. En ik heb inmiddels veel ruiten gezien, ook in combinatie met bloemenprints. Wat schoenen betreft zie je nog steeds heel veel modellen met lage hak. Daar ben ik heel blij mee (en velen met mij denk ik). Bedenk overigens wel dat het geen ‘wet van Meden en Perzen’ is. Als er geen kleur van je keuze bij zit, draag je fijn de kleuren die jou het best staan.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief met de best gelezen artikelen. [mc4wp_form id=”19136″]