Franco Jacassi’s Vintage Delirium

Nieuw Adres: Via Giuseppe Sacchi, 3, 20121 Milano MI, Italy

In veel steden heb ik inmiddels goed gesorteerde vintage adressen gevonden. De winkel die ik onlangs in Milaan heb ontdekt is echt een topper: zo’n winkel als Vintage Delirium heb ik nog nooit eerder gezien! De Via G. Sacchi in de wijk Brera, is geen echte winkelstraat en Vintage Delirium blijkt verscholen achter een enorme toegangsdeur, die op zaterdag altijd gesloten is. Als ik aangebeld heb op nummer 3, wordt de deur geopend en kom ik op een stijlvolle binnenplaats, waar ook de winkel zit. Ik word vriendelijk ontvangen door eigenaar Franco Jacassi.

Geschiedenis

Franco: “In1971 ben ik gestart met een Modern Art Gallery in Milaan, maar dat was moeilijk in die tijd. Vrienden die in de mode werkten, suggereerden om research te gaan doen over de geschiedenis van de mode. Dat was ook de aanzet voor de start van deze winkel en showroom, inmiddels meer dan 40 jaar geleden. Er komen klanten uit de hele wereld, voor fotoshoots, films en soms voor theater. We hebben in al die jaren een goede reputatie opgebouwd. Men weet ons te vinden.”

Vintage, van Chanel tot Versace

Ik voel me als een kind in een speelgoedwinkel, ik weet niet waar ik het eerst naar moet kijken. Er is zóveel: schoenen, tassen, hoeden, sieraden. Er is ook een hoek met allemaal (bijzondere) knopen en band. En alles is heel smaakvol geëtaleerd. Hier vind je een van de grootste vintage collecties van de wereld, verspreid over drie verdiepingen. Alle grote merken zijn vertegenwoordigd: jurken uit de periode ’20 tot ’90 van o.a. Chanel, Dior, Balenciaga, Pucci, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Valentino en Versace. Maar ook tassen van o.a. Gucci, Hermès, ceintuurs, shawls en dassen. En een eigenaar die je alles kan vertellen over de geschiedenis ervan. Franco: “Het is nu moeilijker om kleding te vinden uit de jaren ’20 en ’30 uit de vorige eeuw, omdat de mensen die in die periode leefden inmiddels zijn overleden. Wat dat betreft is de periode vanaf de jaren 70 makkelijker.”

Samenwerking

Begrijpelijk dat de beroemdste modehuizen en Fashion opleidingen Vintage Delirium weten te vinden. Het is voor hen ook een plek om inspiratie op te doen. Er is samenwerking met de meest exclusieve winkels ter wereld, van Los Angeles tot Tokyo en Londen. Daarnaast worden er door Vintage Delirium ook tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. Ik ben heel blij dat ik heb aangebeld op Via G. Sacchi nummer 3, ik had het niet willen missen. Bij een volgend bezoek aan Milaan wil ik er zeker nog eens naar toe!

Wil je op de hoogte wilt blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]